Covid 19 Parosmia?
Már 4 hónapja iszonyú bűzt érzek minden ételben, főleg a mártásoknál ott elviselhetetlen a bűz, de más ételt is nagyon rossz szájízzel tudok csak megenni! Azóta minden főzeléket elkelett engednem, tojást, szalámikat, hagymákat, paprikákat.
Tejterméket tudok enni, de a yoghurtnak például az íze olyan mint a sós aszalt?.. Sajtok ízét egyedül érzem normálisan, de például a pirítós kenyérnek égetett gumi szaga, a gumicokornak mosópor, a hagymás chipsnek pedig hypo szaga/ize van. Október eleje/közepe felé voltam benne a Covidban, nekem viszonylag későn is jött vissza a szaglás, de December elején elkezdtem nagyon fura ízeket érezni. Először gyanakodtam valami ételundorra, vagy hogy esetleg belégezhettem valamit.
Mit lehet tenni ellene? Orvos esetleg ad rá valami sprayt? Valamilyen fülorgégészt olvastam hogy azonnal kezelni kell, mások szerint az időre kell bízni mert lehet akár fél vagy 1 év is. És van akinél maradandó. Elég nehéz így az élet, üdítőket sem tudok nagyon, vagyis tudok csak telejsen más íze van.. A kóla például szén ízű nálam.
20/F
Igen, ez egy postcovid tünet.
Kedves kérdező!
Érdeklődnék, hogy fennállnak még a fent említett post covid tüneteid?
Jelenleg én is hasonló problémákkal küzdök február óta.... A kedvenc ételeimet nem tudom megenni(főleg csirke és sertéshús) , sajnos légyírtó ízük van, egyes gyümölcsöknél, pl. sárgadinnye, görögdinnye "Technokol" ízt érzek, kedvenc parfumeim szaga is rendkívül kellemetlen...péksütemények égetett autógumi szagúak és ízűek. .
Ami érdekes hogy a félig atsült steaknel nem érzem ezt a fura ízt.
Tudom, nem szabad, de kóstoltam nyersen csirke, sertés -, marhahúst, s ekkor nem éreztem ezt a furcsa kellemetlen ízt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!