Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyi esélyem van, hogy van...

Mennyi esélyem van, hogy van még antitestem?

Figyelt kérdés

Decemberben voltam COVID-os és júniusban csináltattam egy antitestes tesztet, hogy kaphassak újra egy védettségit. Most is ezt tervezem tenni mert szeptember végén megint lejár. A tesztet június elején csináltattam és 1177,7 aU/ml lett az eredmény. 50-től adják meg úgy tudom, akkor még simán lehetne antitestem, nem? Tapasztalatokat ha van valakinek hasonló, szívesen fogadom.

UI: Nem kérek olyanokat, hogy “oltasd be magad inkább”. A kérdésre válaszoljatok mert az oltásos szentbeszédekre nem vagyok kíváncsi. Köszönöm.

2021. szept. 8. 19:05
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%
Egyénfüggő, hogy kinek mennyi ideig tart ki az antitest állománya. Én novemberben éreztem 2 napig, hogy valami átment rajtam. Kötőhártya gyulladásom volt, arról tudtam, hogy Covidos vagyok. Idén májusban voltam először antitest vizsgálaton. A központi Semmelweis Laborban végezték. Ott 0,8 a határérték, fölötte pozitívnak számít. 47,5 volt az értékem. Augusztus végén ismételt vizsgálatra mentem, 1 hét múlva megjött az eredmény. Sokkal több volt az antitest szám, mint az első esetében: 108,9 U/ml. Tehát mindenképpen érdemes ismételt mérést végeztetni. A celeb orvosok még most is azt szajkózzák, hogy aki enyhe tünetekkel esett át a fertőzésen, annak vélhetően alig van antitest állománya. Ez nem igaz!!! Több ismerősöm 2 hétig is beteg volt erős tünetekkel és éppen, hogy csak találtak nála antitestet. Érdemes ismételten vérvételre menni és megméretni!!!
2021. szept. 18. 10:20
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, nálam is így volt, 510 AU/ml-ből lett 576 AU/ml. Nincs hibahatár, kérdeztem őket, lehet, hogy átestünk rajta úgy, hogy nem vettük észre. Ahol levettük utána azt is mondták telefonban, hogy nem igaz, hogy olyan piszkosul hamar kikopik az emberből... Én márciusban voltam beteg, mérsékelt tünetekkel.
2021. szept. 18. 11:03
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a kifejtett válaszokat, tapasztalatokat!

Én édesapám nem vett észre semmit a tünetekből, nem is tudta, hogy Covidos volt. Aztán májusban ő is elment egy antitestes vizsgálatra hátha van neki, 1000 feletti érték jött ki neki is. Én decemberben teszteltem pozitívra, egy erős influenzához hasonlítanám az "élményt" íz- és szagvesztéssel párosítva. Én is májusban csináltattam antitestes vizsgálatot és mint írtam a kérdésben, 1000 feletti érték jött ki nekem is. Szóval az, hogy kinek mennyire erős tünetei voltak valóban nem jelent semmit mert mindkettőnknek 1000 feletti lett és ő még észre sem vette, hogy elkapta.

2021. szept. 19. 10:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Nálunk mondjuk valóban nekem volt a legkellemetlenebb, mert nekem neurológiai tüneteket okozott (lezsibbadtak az ujjaim meg a könyököm), na meg enni alig tudtam, olyan undorító szagot éreztem állandóan. Ezt leszámítva olyan másfél hétig volt hőemelkedésem, ami azért volt fura, mert kicsit sem vagyok lázas-hőemelkedéses alkat. Aminek viszont nagyon örültem, hogy asztmásként a tüdőmre semmilyen hatással sem volt, sőt, júliusban szebb volt a röntgenem mint előtte.
2021. szept. 19. 11:18
 15/16 anonim ***** válasza:
+ Volt egy kisebb, de annál masszívabb lerakódásom, de pl. az azt megelőző száraz köhögés is elkerült.
2021. szept. 19. 11:25
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyébként van olyan orvos, aki szerint teljesen mindegy az IGG szint mértéke. Ha átestél a szervezeted emlékszik rá.
2021. szept. 19. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!