Cukor vagy neurológiai probléma, ha általában evés után majdnem eszméletlen leszek?
Lefolyás:
- eszek bármit (bármit! lehet 1 db alma is összesen, de lehet nagyobb főétel is)
- eltelik 20 perc és elkezdek gyengülni, szemeim viszketnek, majd homályos látás, egyre gyengébb vagyok, lever a víz többször, végül teljes izomtónus-vesztés és KO, le kell feküdni, vagy ha nem, akkor is leesek a székről, mert nem tudom magam megtartani
- zavartság ugyanígy szépen kb fél óra alatt erősödik, de azért a legvégén is tudok magamról, csak reagálni nem tudok semmire + egyre elkentebb beszéd (pl a mellettem csörgő telefont se tudom felvenni ilyenkor)
- aztán kb 4-5-6 óra és nagyon lassan elkezd rendeződni az állapot egészen addig, amíg megint eszek. utána full levertség, mint akit agyonütöttek, és nagyon lassan visszajön a normális állapotom.
- ami érdekes, hogy esti órákban nem annyira visel meg az evés, de napközben 99%, hogy ez lesz a vége.
- mivel egyre gyakoribb, tulképpen most méár minden alkalommal ez van, kezdek aggódni, de persze sehol semmi ötletük. általában annyia válasz h "ilyen nincs", és ennyivel elintézve.
cukorra gondoltam, mérni még nem tudtam, de ez a teljes izomtónus-vesztés is jellemző a cukorra? és ha nem cukor, akkor mi lehet még? esetleg valamilyen epilepsziás mechanizmust kiválthat az evés?
és a cukor megugrása jár ilyen tünetekkel?
nem a leesésekor szoktak rosszul lenni?
de egyébként hogy zajlik a folyamat?
eszek, ezután felugrik a cukor, erre megindul az inzulin-termelés, ennek hatására pedig lemegy a cukor.
eddig jól gondolom, igaz? akkor ebben a folyamatban melyik az a rész, amelyik a leírt tüneteket okozza? pl magas vagy alacsony cukortól veri az embert a víz ? magas vagy alacsonytól kezd el gyengülni nagyon?
valaki le tudja ezt írni?
igen, ez lenne az ideális állapot. na de képtelenség. a sokadik után már az ember lefárad a hiábavalóságba.
eddig a "legnagyobb" belgyógyászati kivizsgálásom az volt, hogy a kedves bele nézett a torkomba és aztán megállapította h semmi bajom. na ... és ő a belgyógyász főorvos atyaisten. mit reméljek még? amit pedig itt is leírta, olyan szerinte nincs, mert éppen akkor jó volt a cukrom .. ennyi.
azért itt a neten is futottam már bele egész komoly emberekbe is, szóval sose tudni. lehet h előbb jutok itt érdemi infóhoz, mint egy rendelésen. épp elég baj, tudom, de hát mit tegyek? sajnos ez van. általános törvényszerűségeket azért a cukorral kapcsolatban, gondolom, le tud írni egy belgyógyász, vagy esetleg általános orvos is. (azaz hogy ezek a tünetek a cukor felszökésével vagy a leesésével jelentkeznek ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!