Nagyon úgy tűnik, hogy bipoláris vagyok. Mit tegyek? 16/f
Az online-oktatással kezdődött, lassan 2 éve tart. Mielőtt valaki okoskodna, hogy ez csak pubertárskori letargia, az vegyen búcsút a kérdésemnek, és ne írjon semmit.
Ahol élek nincs egy barátom se, a barátaim akikhez átszoktam menni más városban laknak, ők sose írnak, sose érdeklődnek, magányos vagyok. Amikor dolgozni vagyok jó kedvem van, amikor meg itthon vagyok akkor meg belémszàll a magány, a "meló tart életben".
Mit tegyek, gondolkoztam azon, hogy megkérem a szüleim, hogy költözzünk más városba, ahol nem lennék kolis és ott szereznék barátokat akikkel naponta tudnék találkozni és így megoldódna a harcom a magánnyal. (Ez egy olyan opció ami valószinüleg soha nem következik be a szüleimnek a munka, illetve helyhez való kötődésük miatt)
Illetve van a másik ötletem, ami azt takarja, hogy pszichológushoz járok majd és ad gyógyszereket, bár ez nem garantállja azt,hogy a magányt letudom győzni, sőt hiába lesz jó kedvem, attól még ugyanúgy egyedül leszek. Ötletek? Kérlek segítsetek, édesanyám 36 éves, és ő nagyon önbizalom hiányos, nem akarok ugyanarra a sorsra jutni. ;(
Kerdezo, nagy a szad, bar nem ertem mire. Szakember tudna segiteni, ha ez nem tetszik, akkor vergodj tovabb. Kepes lennel meg a csaladodat is elkoltoztetni, csak mert szerinted az ugy jobb lenne :D
Nem, nem lenne.
A leírásodban semmi sem utal bipoláris zavarra.
2# és 4# válaszolónak igaza van. Ne öndiagnosztizálj, hanem fordulj klinikai szakpszichológushoz. Ez a megoldás a "mit tegyek" kérdésre.
Csatlakozom, szerintem se vagy bipoláris, az nagyon nem ilyen, mint ahogyan leírtad.
Pszichológus első körben, ahol megkeresitek a magány okát. Ha ő szükségesnek ítéli, elterel pszichiáterhez, aki gyógyszert ír fel.
Szerintem a kerdezo nem erti a cinizmus fogalmat, mas magyarazat nincs arra, hogy miert viselkedik ennyire ellenszenvesen. Bar ha masokkal is igy viselkedsz, (lehet eszre se veszed), akkor nem csodalkozom semmin.
Miert nem jo az neked, ha szakemberhez fordulsz? Miert jobb az, ha dignosztizalod magad valamivel, amihez kozod nincs? (Szerencsere!!) Egyebkent annyi a problema, hogy maganyos vagy, ezen a korona se segitett, de sokan vannak igy ezzel. Pszichologus abban is tudna segiteni, hogy hogyan nyiss masok fele, hogyan szerezz baratokat. Te is irtad ezt az opciot, bar kicsit kevered a dolgokat, mert gyogyszert pszichologus nem ir es jobb helyeken a pszichiater sem rogton ezzel kezd, de nem ertem, hogy akkor most mire fel ez a nagy dac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!