Milyen együttélni egy bipoláris depressziós hozzátartozóval?
Kicsit részletesebben?
A vőlegényem ezt bevallotta, de a betegségről annyit olvastam, hogy egy ideig búskomor, letört, majd feldobódott, vidám időszakuk van. Egyik kolléganőm ilyen, ez a betegsége.
Kicsit részletesebben: ha szedik a jól beállított gyógyszert, normális életet élhetnek. Ez a gyógyszer általában a lítium. Az szokott a legtöbbször a probléma lenni, hogy maga a mániás szakasz számukra egy eufóriával teli boldog, pörgős állapot, amit ha megtapasztalnak, nehezen rávehetők arra, hogy a lítiummal visszanyomják őket a "szürke mindennapokba". Márpedig ha nincsenek oda visszatolva és jön a leszálló ág, a depresszió, az maga a pokol.
Ezt a könyvet ajánlom neked elolvasni, és mindent meg fogsz érteni:
Ha a volegenyed, miert kerdezed? Gondolom, mar eltetek egyutt, hogy megtudd.
Velem, amit csinalt a volt baratnom ezzel a betegseggel: megcsalas, manipulalas, hazudozas, verbalis alazas, beszologatas, 2-3 havonta szakitas, onertekelesem leepitese, szemelyisegem leuralasa. Emellett pedig par felejthetetlen kozos emlek.
Na kb. ilyen..
7-es, na azért nem mindenkivel pont ilyen... Én bipoláris vagyok,de például soha senkit nem csaltam meg...
Szerintem ez a betegség sokkal sokrétűbb annál, hogy 1-1 mondatban össze lehessen foglalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!