Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen együttélni egy bipolári...

Milyen együttélni egy bipoláris depressziós hozzátartozóval?

Figyelt kérdés
2021. aug. 13. 12:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz.
2021. aug. 13. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehéz
2021. aug. 13. 12:22
 3/9 A kérdező kommentje:

Kicsit részletesebben?

A vőlegényem ezt bevallotta, de a betegségről annyit olvastam, hogy egy ideig búskomor, letört, majd feldobódott, vidám időszakuk van. Egyik kolléganőm ilyen, ez a betegsége.

2021. aug. 13. 16:05
 4/9 anonim ***** válasza:
23%

Kicsit részletesebben: ha szedik a jól beállított gyógyszert, normális életet élhetnek. Ez a gyógyszer általában a lítium. Az szokott a legtöbbször a probléma lenni, hogy maga a mániás szakasz számukra egy eufóriával teli boldog, pörgős állapot, amit ha megtapasztalnak, nehezen rávehetők arra, hogy a lítiummal visszanyomják őket a "szürke mindennapokba". Márpedig ha nincsenek oda visszatolva és jön a leszálló ág, a depresszió, az maga a pokol.

Ezt a könyvet ajánlom neked elolvasni, és mindent meg fogsz érteni:

[link]

2021. aug. 13. 17:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom mert én vagyok az.ráadásul tini
2021. aug. 14. 16:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Itt is vannak fokozatok.Az említett könyvben bipoláris egyes az írónő.A kettes másmilyen.
2021. aug. 14. 21:27
 7/9 anonim válasza:

Ha a volegenyed, miert kerdezed? Gondolom, mar eltetek egyutt, hogy megtudd.

Velem, amit csinalt a volt baratnom ezzel a betegseggel: megcsalas, manipulalas, hazudozas, verbalis alazas, beszologatas, 2-3 havonta szakitas, onertekelesem leepitese, szemelyisegem leuralasa. Emellett pedig par felejthetetlen kozos emlek.

Na kb. ilyen..

2021. aug. 16. 14:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Az illető mondjuk egy hétig sikeresnek látja magát, úgy érzi, mindenre képses. Vidám, életigenlő, pozitív, tanulni is szeret, tervezi a jövőjét. A másik héten aztán hirtelen nulla önértékelés, szomorúság, esetleg kacarászik, miközben felvágja az ereit. Én ismerek valóban bipoláris embert, ez még sokkal komolyabb is tud lenni, mint a depresszió. Ezek az emberek kezeletlenül teljesen bekattannak. Sokkal több, mint holmi hangulatingadozás.
2021. szept. 7. 22:58
 9/9 anonim ***** válasza:

7-es, na azért nem mindenkivel pont ilyen... Én bipoláris vagyok,de például soha senkit nem csaltam meg...

Szerintem ez a betegség sokkal sokrétűbb annál, hogy 1-1 mondatban össze lehessen foglalni.

2021. szept. 12. 00:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!