Mitől lassú az anyagcsere?
Sziasztok. Heti 3x sportolok, egészségesen étkezem. Reggelire mindig zabkását, gyümölcsöket eszem. Délben általában valami húst, nyers vagy párolt zöldségeket és rizst, bulgurt,vagy édesburgonyát eszem. Vacsorára gyümölcsöt, vagy az ebéd maradékát szoktam. Emellett napi 2 liter vizet is mindig megiszok, plusz teát vagy kávét forrón.
Sajnos valamiért nagyon lassú az anyagcserém, napokig érzek székrekedést amit hasmenés követ. Nagyon sokat idegeskedem talán ez is közrejátszik. Hogy tudnám még fokozni az anyagcserémet a szerintem helyes életmód mellett?
Köszönöm
23/N
-Húshoz proteint, vagy protein tartalmú ételt (pl. gomba) kell fogyasztani. -Hidegvizet fogyasztani.
-Nehéz súlyokat emelni.
-Bors, paprika fogyasztás nagymértékben, hogy legyen hatása. (utóbbiban sok a kapszaicin, ami gyorsítja az anyagcserét)
-Az este alvásra van, ne maradj fent túl sokáig.
-Ha lehet, kókuszolajjal süss mindent.
A kávéból, ha túl sokat fogyasztasz, az ellenkezőjét éred el vele, és székrekedést idéz elő.
"Sajnos valamiért nagyon lassú az anyagcserém, napokig érzek székrekedést amit hasmenés követ. Nagyon sokat idegeskedem talán ez is közrejátszik. Hogy tudnám még fokozni az anyagcserémet a szerintem helyes életmód mellett?"
Itt keverednek a dolgok.
Ha a probléma az, hogy emésztési gondjaid vannak, ott a sok rost, vagy az hogy valamire érzékeny vagy közrejátszhat.
Ha az anyagcsere alatt azt érted amit általában értenek alatta (azaz a kalóriafelhasználást) azt "fel kellene használni" több mozgás és hasonló.
Ott egy vérkép nem árthat, hogy van-e valami ami fogja (pl vérszegénység) vagy pajzsmirigy valamilyen gondja, de van genetikai a határ, hogy a szervezeted azon belül is a központi szervek (azaz a keringési szervrendszer, máj...) mekkora kalóriaráfordítást tud hosszú távon "támogatni".
A legutóbbi (3 hetes) vérképem tökéletes. Eszek sok rostot, de szerintem nem túlzás. (napi 1-2 gyümölcs és egy tál zöldség)
Esetleg lehet-e ami az probléma, ha túl kevés kalóriát viszek be az előírta öt képest? Gyakran sajnos “mínuszban végzem” a napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!