Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A szociális szorongás okozhat...

A szociális szorongás okozhat magas vérnyomást?

Figyelt kérdés

Kamaszkorom óta sokat szorongok.Most már bőven 30 felett vagyok.Kb. 10 éve a háziorvos kivizsgálások,és hosszabb vérnyomás ellenőrzés következményeképp felírta a leggyengébb vérnyomáscsökkentő gyógyszert ,illetve pulzus csökkentőt is.Azóta szedem.Viszont sokszor tapasztalom hogy "lassabb" vagyok a kelleténél:) Ez így hülyén hangzik,de túlságosan is nyugodt.A vérnyomásom jó.

Lehet köze a szociális szorongásomnak a magasabb vérnyomáshoz? Sokat szorongok,és gondolom olyankor hatékony a gyógyszer,viszont mikor nem,vagy csak kevésbé tör ki a szorongás,akkor lehet hogy túlságosan eltompít.

Egyébként mind a 4 nagyszülőm magas vérnyomással küzdött,és a szüleim is szednek rá gyógyszert.Tehát valószínű örököltem is.

De hogyan tudnám kideríteni hogy valóban örökletes ez nálam,vagy a szorongás váltja ki?

2021. júl. 29. 20:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Egybefügg a kettő. A szorongással küzdők egy része alapból érzi azt, hogy dobban a szívük. A genetikátaval nem lehet vitatkozni... Úgy gondolom, hogy a szorongást elsősorban nem gyógyszerrel kéne kezelni, hanem olyan technikát alkalmazni, ami valóban lenyugtat. Ha a szorongásod és a vérnyomásod ezáltal javul, akkor megvan a válasz, de így gyógyszer mellett ez elég nehéz feladatnak tűnik. Arra tippelek, hogy mindkettő közrejátszik, de igazából csak kísérletezni tudsz
2021. aug. 5. 22:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, mert nekem meg alacsony vérnyomásom van.
2021. aug. 6. 16:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Mikor az orvos méri az orvosi rendelőben fél óra vagy 1 óra várakozás után? Akkor is alacsony? Mert ott már a szorongás erősen jelen van.

Ha otthon méred nyugiba,az más.

2021. aug. 6. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:
orvos méri és extrém alacsony, gyógyszert is kellene rá szednem, de nem szedek
2021. aug. 7. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Bennem az merült fel, nem lenne jobb az eredeti problémát kezelni? Mit jelent, hogy szociális szorongásod van? Nem lenne megoldás erre valami megoldást keresni?
2021. szept. 7. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!