Kedves pánikbetegek! Nektek milyen tüneteitek vannak, amikor jön a "roham"?
Mit tesztek olyankor, mi jár a fejetekben?
Befolyásolja nektek az időjárás vagy a hőmérséklet? Alakult ki nektek belőle valami pl magas vérnyomás ilyesmi?
Szia.
Nekem hirtelen elsötétül minden, jön a legszomj és hevesen ver a szívem.
Én már megtanultam önállóan kontrolálni mert igaz az hogy ez fejben dől el.
Ilyenkor kimegyek a friss levegőre és sétálgatok kicsit közben azt mondogatom magamnak hogy nincsen semmi baj nyugodj meg.
1. Az jár a fejemben, hogy drámai körülmények között meg fogok halni, mintha egy filmben vagy a színházban lennék. Általában infarktusban vagy agyvérzésben.
2. Sokszor akkor jön rám a panikroham, H látom, hogy öregszem, nem vagyok egészséges, ha egy szedett gyógyszer mellékhatásait olvasom vagy ha sokat kell várni, piros lámpánál például, és nem halad a közlekedés dehogy.
A túl meleg idő kihozza nálam sokkal jobban, volt olyan, hogy elmentem fürödni hideg vízzel, odakint 40, a lakásban 32 fok volt. Rohanni kellett a buszhoz. Zuhanyoztam és azt hittem, hogy megőrülök. Valahogy kimásztam a fürdőből és meztelenül lefeküdtem a földre. Hívtam a mentőket, ciki volt, de felöltöztettek és vittek a klinikára.
Hirtelen rádtörő nyugtalanság a semmiből, légszomj, gyors szívverés, mintha a mellkasodat és a nyakadat nyomná valami, félelem
Másfél év után már egy gondolattal elzavarom, de nem volt mindig így.
Köszönöm, hogy megosztottátok!
Érdekes, ahányan vagyunk, annyiféle tünet. Tanulságos olvasni, mert más átélni a sajátodat, és kívülről látni a másokét, mégis átérezni.
Nekem a változékony idő, a hirtelen melegedés eleve megdobja a pulzusom (vagy egy lappangó vírus) és a vérnyomásom is. Gyógyszert kell szednem a szívritmuszavaromra, de a rohanás, a sok egyéb stressz olykor előhoz pánikrohamos-időszakot. Általában tavasszal, vagy ősz elején, ahogy megfigyeltem...
Zsibbadás a karokban, vagyis inkább olyan csipkedős "áramütés" érzés, ahogy végigszalad a karomon, abból érzem, hogy megy fel a vérnyomásom, arra gondolok, hogy agyvérzést kapok itt mindenki előtt, munkatársak mit szólnak ha rosszul leszek stb.....hőhullám, hidegrázás, belső remegés, majd fejfájás. A pulzusom nem szalad, az gyógyszerrel viszonylag stabil. De a vérnyomásom...az megszalad.
De a legrosszabb a menekülhetnék érzés, és hogy "megáll" az idő. Úgy érzem sose jutok haza...
Igen az időjárás nagyon befolyásolja a rohamokat!
Nekem is ez vab
Szia!
Nekem 10 éve kezdődött,de gyógyszerrel szinte teljesen megszűnt.
Azóta történt egy szomorú család esemény, előjött megint,igaz nem gyakran.
Nálam kizárólag éjjel 2-3 körül jelentkeznek a tünetek,nappal nem!
Ezek : gyengeség, mellkasi nyomás érzés,egyre gyorsuló pulzus, halál félelem.
Ilyenkor felkelek és a figyelmem próbálom elterelni akármi el, többnyire meg is szűnik rövid idő alatt.
Hogy miért és mi okból kezdődött nem tudom.
Mindig is szorongó ember voltam:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!