Ez így csak valami fertőzés volt, vagy gyulladásos bélbetegségem lehet?
Egy hete kezdődött, reggelre szédüléssel és hasmenéssel keltem, másnapra lázam is lett. Az egy nap alatt elmúlt, de ekkor annyira elkezdtem görcsölni, hogy be kellett mennem a sürgősségire. Hasi UH-n kisebb vastagbélgyulladást állapítottak meg. Elkezdtem antibiotikumokat kapni, aminek hatására két nap alatt nagyon sokat javult az állapotom, azóta is szedem és szinte minden tünetem elmúlt, a gyulladásos értékeim is sokat javultak. A hasmenés elmúlt, bár a széklet még kissé laza és kis diszkomfortérzésem van még az alhasamban. Széklet tenyésztés eredményére még várok, az orvos azt mondta, valószínű hogy fertőzés lehetett mert az antibiotikum segített. Viszont én ma ránéztem az EESZT portálon a leleteimre, van egy ami azután készült el hogy kijöttem a kórházból, azt írja hogy a gyakoribb E. Coli baktériumok nem tenyésztek ki, további mintavétel szükséges.
Viszont ha nem fertőzés, akkor valamilyen gyulladásos bélbetegség, és további vizsgálatok (vastagbéltükrözés) szükségesek. Nyugtalan vagyok, annyi mindent olvastam a neten, lehetséges hogy Chron vagy egyéb gyulladásos bélbetegségem lenne? Ezelőtt soha semmilyen hasonló tünetem nem volt, hirtelen jött ez az egész. Ha valami ilyesmi betegségem lenne, akkor nem használt volna az antibiotikum, jól gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!