Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan derül ki, ha valaki...

Hogyan derül ki, ha valaki lefizette az orvosát a védettségi igazolványért?

Figyelt kérdés

2021. júl. 15. 22:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Sehogy, de már nem hiszem, hogy az orvosok elfogadnak kenőpénzt. Az utóbbi hónapokban ezt nagyon megszigorították. Nem éri meg az orvosnak.
2021. júl. 15. 22:46
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Ha valaki figyelte, vagy elarulta.

Bar ehhez kell bizonyíték...

2021. júl. 15. 23:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyíték nélkül kb sehogy
 4/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Gondolom valaki megtudta és feljelentette, vagy egy ellenőr próbára tette.
 5/13 anonim válasza:
85%
Az teljesen illegális 🤣🤣
2021. júl. 16. 08:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szetintem sehogy..kb nem lehez bizonyítani..
2021. júl. 16. 09:13
 7/13 anonim ***** válasza:
45%
Am jó lenne ha leírná valaki h kell ezt csinálni még jól jöhet..nekem az orvosom most adta el a körzetét..az új orvost még nem láttam de nem hinném h vevő lenne rá..fiatal határontúli és nő..
2021. júl. 16. 09:45
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Már miért ne derülne ki?

[link]

Több módon is előfordulhat, pl:

- elpletyózzák, akik kaptak (minél többen vannak, annál nagyobb az esélye)

- valaki sokallja a tarifát, nem tudnak megegyezni, ezért inkább felnyomja,

- olyat próbálnak beszervezni, akinek végül mégsem kell, de már sok infót megtud.

2021. júl. 16. 22:10
 9/13 anonim ***** válasza:
74%

"ehhez kell bizonyíték..."

"Bizonyíték nélkül kb sehogy"

Már miért kéne bizonyíték?

A legtöbb üggyel bizonyíték nélkül szokás bejelentést/feljelentést tenni a rendőrségen, ők meg kivizsgálják, hogy tényleg történt-e valami büntetendő. Ha ellopták a biciklimet, azt sem bizonyítom azzal, hogy "hát nincs nálam bicikli", mert az nem bizonyít semmit. Hiszen lehet, hogy nem is volt biciklim, vagy nem ellopták, hanem eladtam, vagy elment vele a testvérem boltba, vagy részegen ottfelejtettem a kocsmánál. Attól még lopás gyanúja miatt kezdenek nyomozni.

Szóval simán elég konkrét bizonyíték nélkül felnyomni az orvost/pácienst ha valaki tud róla, hogy ezt csinálták. Bizonyítékot majd a rendőrség talál.

2021. júl. 16. 22:49
 10/13 Cubina ***** válasza:
91%

Már két ilyen esetről is olvastam a napokban. Az egyiket két nővér csinálta, toborozták a jelentkezőket és 60 ezer forintot kértek az "ügyintézésért". Házkutatásnál több millió forintot, regisztrációs lapokat, üres vakcina üvegcséket és védettségi kártyákat találtak.

A másik esetben egy háziorvos és asszisztense toborozták a jelentkezőket, 50 ezret kértek a szolgáltatásért.

Ha bűnösnek találják őket, akár 12 év letöltendőt is kaphatnak.

Ez a toborzás is lehetett a lebukás oka, hiszen valahogy reklámozniuk kellett, amit csinálnak. A másik, meg hogy az emberek nem tudják tartani a szájukat, biztos vagyok benne hogy nagyon sokan büszkélkedtek azzal, hogy van kártyájuk, de be se oltották őket, elintézték "okosba".

A hírek szerint több ezer ember kapott így kártyát, biztos hogy rengetegen elszólták magukat, vagy nem bírták magukban tartani ezt a titkot. Elmondták olyannak, aki mondjuk oltáspárti, és ő azonnal ment a hatóságokhoz.

2021. júl. 17. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!