Feltünt hogy ebbe a melegbe keveset pisilek, mi lehet sz oka?
Azt írod, iszol eleget. Mennyi az a mennyiség, és hány kiló vagy?
Nálam hasonló volt a szitu. Én elhízott vagyok, egészségügyi problémák miatt, jelenleg is szteroidos kezelés alatt. Nálam a szteroid köti meg a vizet.
Viszont ezen kívül, a nem szteroidos napokon nekem elvileg 3,6 liter vizet kellene naponta meginnom. De amióta ilyen meleg van, nálam is ugyanez van, plusz székrekedés is előjött.
Megnöveltem a folyadékbevitelt, és azt tapasztaltam, nálam ilyen melegben kb 5,5-6 liter a minimum, amivel jól működöm, szteroidos, illetve vízhajtós napokon 7 liter.
Tehát az alapnak kb másfélszerese az időjárás miatt.
Ahány kg vagy, 10 kilogrammonként 3 deci vízzel számolj, kánikulai napokon ezt szorozd be másféllel. Ha megiszol ennyit, akkor érdemes elgondolkodni rajta, mi köthet meg nálad extra vizet (de ennek vannak jelei), vagy esetleg nem szedsz-e túl sok kálciumot?
94 kg-hoz alapesetben 2,7-3 litert kell inni naponta. Ilyen kánikulában 4-4,5 litert.
Szóval hiába lettem lepontozva, nem iszol eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!