Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 49 éves nő vagyok. A jobb...

49 éves nő vagyok. A jobb után a bal, majd megint a jobb, megint a bal, stb. felkarom fáj nagyon. Vmi idegi fájdalomnak gondolom?

Figyelt kérdés
Nem a vállizületem fáj, nem ütöttem be egyik karomat sem. Egy rossz mozdulatnál (vki hülyéskedésből hátrahúzta az éppen fájós karomat) nagyon nagyon erős fájdalmat éreztem. Azt hittem, az életben nem tudom visszarendezgetni a karom oda, ahova való. :) Mi lehet ez és mi a teendő?

#jobb oldali felkar fájdalom #bal oldali felkar fájdalom
2021. jún. 26. 10:20
 1/5 A kérdező kommentje:

A két karom egyszerre nem fáj.

Ez a dolog kb. 1 éve van, egyik napról a másikra kezdődött.

Egy kar kb. 2-3 hétig fáj, aztán jön a másik.

Ja, nem fáj állandóan (szerencsére), hanem ha olyan mozdulatot teszek.

Most pl. úszni akartam és annyira fájt, hogy nem nagyon ment.

2021. jún. 26. 10:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy év alatt már rég el kellett volna menned orvoshoz. :/ Konkrétan az ortopédiára. Vagy legalább egy csontkovácshoz.

A rossz tartás, vagy akár egy rossz párna okozhat kisebb idegi becsípődéseket a nyaki vállövi csigolyáknál, amit gyógymasszőr/csontkovács tud korrigálni enyhébb esetben. De hosszú távon mindenképpen a tartóizomzat, hátizmok fejlesztése jelent megoldást.

Rosszabb esetben gerincsérv alakulhat ki - ezért nem kéne húzni az időt. (A sérvet műtéttel kezelik, és műtétek sora követi általában, mert nem jelent hosszú távú megoldást.)

2021. jún. 26. 10:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocs, a lényeg kimaradt :) - ezek a becsípődések okozhatnak a karokon, vállban érzett fájdalmat, zsibbadást
2021. jún. 26. 10:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem. Nagyon köszönöm. Valóban el kellett volna menni orvoshoz, de az idő nagy részében kórházban voltam.

20 éves korom óta beteg a nyakam és elég súlyos gerincferdülésem van.

Akkor elmegyek orvoshoz, nem akarok sérvet és műtétet.

2021. jún. 26. 10:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Értem, a gerincferdülés is okozhat ilyen problémákat. Gyógytornát esetleg úszást fognak felírni valószínűleg, - ami szuper, mert így nem kell érte fizetni, vagy olcsóbb, mint személyi edzővel edzeni - és ha elkezdesz helyrejönni, erősítő edzéseket is lehet végezni. Esetleg próbálj ki majd sportövet/fűzőt - én is hordok, nem zavaróak és nagyon sokat enyhültek a rossz tartás miatti kellemetlen érzések, alkalmi szúró fájdalmak tőlük. A sportövet akár munka, házimunka, vagy tévézés közben is kényelmes hordani. (Olyan, mint egy sérvkötő/sérvöv csak műanyag merevítők vannak benne, hogy egyenesítsék a tartásod.)
2021. jún. 26. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!