49 éves nő vagyok. A jobb után a bal, majd megint a jobb, megint a bal, stb. felkarom fáj nagyon. Vmi idegi fájdalomnak gondolom?
A két karom egyszerre nem fáj.
Ez a dolog kb. 1 éve van, egyik napról a másikra kezdődött.
Egy kar kb. 2-3 hétig fáj, aztán jön a másik.
Ja, nem fáj állandóan (szerencsére), hanem ha olyan mozdulatot teszek.
Most pl. úszni akartam és annyira fájt, hogy nem nagyon ment.
Egy év alatt már rég el kellett volna menned orvoshoz. :/ Konkrétan az ortopédiára. Vagy legalább egy csontkovácshoz.
A rossz tartás, vagy akár egy rossz párna okozhat kisebb idegi becsípődéseket a nyaki vállövi csigolyáknál, amit gyógymasszőr/csontkovács tud korrigálni enyhébb esetben. De hosszú távon mindenképpen a tartóizomzat, hátizmok fejlesztése jelent megoldást.
Rosszabb esetben gerincsérv alakulhat ki - ezért nem kéne húzni az időt. (A sérvet műtéttel kezelik, és műtétek sora követi általában, mert nem jelent hosszú távú megoldást.)
Értem. Nagyon köszönöm. Valóban el kellett volna menni orvoshoz, de az idő nagy részében kórházban voltam.
20 éves korom óta beteg a nyakam és elég súlyos gerincferdülésem van.
Akkor elmegyek orvoshoz, nem akarok sérvet és műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!