Miért esik nehezemre artikulálni, válaszolni?
Nem találom a szavakat, vagy egyszerűen csak beakad a lemez, és egy szót elismétlek hadarva négyszer, ötször egymás után, sokszor pedig nem lehet érteni amit mondok, mert elmosódnak a szavak. Nagyon kell koncentrálnom, különben amikor megszólalok, zagyvaságokat mondok, és a másik fél csak néz, én pedig akárhányszor nekifutok, még nehezebben mondom ki azt a szót / mondatot.
Ha felolvasok valamit, akkor nincs gond, tudok koncentrálni, mert látom a szavakat magam előtt.
Olyan három éve lehet ez a bajom. Antidepresszánst “kellett” szednem, lehet az hozta elő. Rivotril, Risperidon, Stimulaton meg még nem tudom mikkel etettek.
Lehet hozzá köze?
Azt elfelejtettem mondani, hogy Frontint is szedtem, pedig 18 éves kor alatt nem javallott.
1# Tudnál erről bővebben tájékoztatni? Nem veszem észre az agyvérzést? Vagy milyen jelei lehetnek?
Hosszabb egyedül töltött idő, befordulás, depressziós, antiszociális időszak is előhozhat ilyen tüneteket. Pl internetfüggő gamer srácoktól hallottam, hogy a felépülésük, reszocializációjuk elején volt időszak, mikor motyogtak, hebegtek-habogtak, nem tudtak érthetően beszélni. De ez az enyhébb social anxiety enyhült, ahogy újra elkezdtek programokra járni, emberekkel találkozni és beszélgetni.
Nálam pl tiniként volt ez így, ha befordulok, újra előjönnek a tünetek.
#5-ös vagyok
Hát akkor ez a probléma. Sajnos a kommunikációs képességek is leépülnek, ha nem használod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!