Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért esik nehezemre artikulál...

Miért esik nehezemre artikulálni, válaszolni?

Figyelt kérdés

Nem találom a szavakat, vagy egyszerűen csak beakad a lemez, és egy szót elismétlek hadarva négyszer, ötször egymás után, sokszor pedig nem lehet érteni amit mondok, mert elmosódnak a szavak. Nagyon kell koncentrálnom, különben amikor megszólalok, zagyvaságokat mondok, és a másik fél csak néz, én pedig akárhányszor nekifutok, még nehezebben mondom ki azt a szót / mondatot.

Ha felolvasok valamit, akkor nincs gond, tudok koncentrálni, mert látom a szavakat magam előtt.

Olyan három éve lehet ez a bajom. Antidepresszánst “kellett” szednem, lehet az hozta elő. Rivotril, Risperidon, Stimulaton meg még nem tudom mikkel etettek.

Lehet hozzá köze?

2021. jún. 25. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Olyan, mintha lett volna egy kezeletlen agyvérzésed a beszédközpont területén.
2021. jún. 25. 14:37
 2/7 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem mondani, hogy Frontint is szedtem, pedig 18 éves kor alatt nem javallott.

1# Tudnál erről bővebben tájékoztatni? Nem veszem észre az agyvérzést? Vagy milyen jelei lehetnek?

2021. jún. 25. 14:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, nem tudlak "tájékoztatni". Ismerősi körben többeknek volt mikroagyvérzésük, és egyiküknél szótévesztés következett be. Évekkel később látták a nyomát egy agyi átvilágításnál. Nézesd meg a fejedet.
2021. jún. 25. 14:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Már régóta akarom, de az nagyon drága. :/
2021. jún. 25. 15:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Hosszabb egyedül töltött idő, befordulás, depressziós, antiszociális időszak is előhozhat ilyen tüneteket. Pl internetfüggő gamer srácoktól hallottam, hogy a felépülésük, reszocializációjuk elején volt időszak, mikor motyogtak, hebegtek-habogtak, nem tudtak érthetően beszélni. De ez az enyhébb social anxiety enyhült, ahogy újra elkezdtek programokra járni, emberekkel találkozni és beszélgetni.

Nálam pl tiniként volt ez így, ha befordulok, újra előjönnek a tünetek.

2021. jún. 25. 15:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Én mindig egyedül vagyok, nem szeretem az embereket.
2021. jún. 25. 16:42
 7/7 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok

Hát akkor ez a probléma. Sajnos a kommunikációs képességek is leépülnek, ha nem használod őket.

2021. jún. 26. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!