Ez lehet a melegtől, vagy valami betegségre utal?
Hát szerintem ez ugyanaz, ami nekem van. Én a viszketésre Fenistilt szoktam kenni rá, illetve szájon át is szedek antihisztamint (pl. Cetirizin; van egy csomó vény nélküli gyógyszer, kérdezd a gyógyszerészt).
De a megelőzés a legfontosabb: a nedvesség, izzadtság nagy szerepet játszik benne, úgyhogy mindenképpen szárazon kell tartani a kezed. Én papírzsepivel szoktam törölgetni a kezem, a hintőpor is jól felszívja a nedvességet. Kézmosás után jól meg kell szárítani a kezed törölközővel, de ne dörzsöld túl durván. Arra is figyelj, hogy a szappant alaposan lemosd a bőrödről (én 5-10 másodperccel tovább szoktam tartani a kezem a folyóvíz alatt, mikor eltűnik már a hab a kezemről). Nem tudom, hajlamos vagy-e száraz bőrre, ha igen, érdemes lenne testápolót használni rá, illatmenteset ajánlok, pl. gyógyszertárban tudnak neked olyat keverni. Vagy babáknak való testápoló.
Bőrgyógyászhoz kérj majd időpontot és mutasd meg neki a képeket. Lehet, hogy allergológushoz is el fog küldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!