Ha valakinek teljesen felborult az alvásritmusa évekig tartó benzo és altató szedés miatt...?
Nem tudom neki segítene-e, de nekem segített: cseresznye.
A cseresznye természetes melatonin forrás. Pont most van szezonja. A melatonint alváshormonnak is hívják, segíthet helyreállítani a cirkadián ritmust. Jó sokat kell belőle enni (25-30 dkg), akkor esélyesebb, hogy hatni is fog.
Köszönöm, ez tök jó tipp, de itt NAGYON sok év benzo és altató szedésről beszélünk.
Ezt mindenképpen megírom neki és talán segít is. De mennyit? Sztem kb. 10 perccel lesz így hosszabb az alvása.
Igen, elhiszem. Lehet, hogy neki már ez kevés lenne. Más ötletem viszont nincs. Az orvosok se tudnak szerintem mit mondani, csak a gyógyszereket...
Hogy mennyit segítene nem tudom. De ha egy kis esély is van, hogy segít, érdemes megpróbálnia, nincs vesztenivalója. Azt tudnám mondani, hogy egyen belőle minden este lefekvés előtt 2-3 órával jó 25-30 dekát. Tehát ne csak pár szemet, az nem ér semmit.
Jó pár hétig egye minden este.
Előző vagyok. És jó lenne, ha le tudna állni a benzókról és altatókról. Azok is bezavarnak a dolgokba..
Találtam még egy cikket a melatoninról:
A cikkben a melatonin tablettáról írnak. Na, a cseresznye ezerszer jobb annál, mivel természetes formában tartalmazza, és valószínűleg nem is okoz olyan mellékhatásokat, mint a melatonin tabletta.
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Elolvastam a cikkeket, az elsőt el is küldöm neki.
A második is nagyon érdekes, én szedtem melatonint, nekem rövidítette az alvásidőmet. :)
Az a baj, hogy neki ez az egyetlen reménye, hogy van vmi csak külföldön kapható szer, ami egy speciális melatonin készítmény, szóval a második cikket inkább nem küldöm el.
A benzókat és altatókat nagyon nehéz elhagyni, régóta (évek óta) próbálja elhagyni, de csak csökkenteni tudta, azt is ideiglenesen.
Amikor én nagyon keveset tudtam aludni, a masszírozás segített (egy kicsit).
Ilyesmire gondoltam, hogy hátha... hátha van vmi módszer, ami javíthat az alvásán.
Hát ha az a speciális melatonin készítmény a reménye, akkor mindenképp kezdje el enni a cseresznyét, ugyanis abban melatonin van.
Persze, tudom, hogy butaságnak tűnik, hogy a cseresznye segítene. De nekem tavaly nyáron nagyon sokat segített. Akkoriban Frontint szedtem, hogy tudjak aludni, (igaz csak 3-4 hétig), de a rendszeres cseresznye evésnek köszönhetően olyan jól helyre jött az alvásom, hogy utána már Frontint sem kellett szednem. Ugyanis a cseresznye evése után pár órával elálmosodtam, és ez volt pont a bajom, hogy nem voltam álmos se egyáltalán. De kellett egy pár nap míg hatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!