COVID szaglásvesztés és elváltozás után, volt már aki teljesen felépült?
Március elején voltam pozitív PCR-teszttel covidos, akkor enyhe tüneteim voltak de pár nap alatt teljesen elment a szaglásom és az ízlelésem (leszámítva az édeset, sósat stb.-t). Márciustól júniusig nagyon fokozatosan javult, a gyümölcsös, fűszeres, virágos illatokat nagyon jól éreztem már, az igazán jelentőségteljes kivétel, az a hagyma és a fokhagyma volt, amit abszolút nem éreztem, a hagymát nagyon enyhén ha közelről szagoltam.
Pár napja kaptam oltást, azóta mintha térne vissza a hagyma és a fokhagyma, de elviselhetetlenül borzasztó íze van mind a kettőnek, nem bírok megenni semmit amiben benne van bármelyik (nyersen, vagy sütve, főzve, mindegy).
Elkezdtem már vitaminokat szedni (A, B, cink, Omega-3 - ezeket javasolják), továbbá szteroidos orrsprét tervezek venni, és elmenni a Szaglás Ambulanciára.
Van itt olyan, akinek hasonlóan eltűnt, majd megváltozottan tért vissza a szaglása, ízlelése, de idővel megjavult?
#7 vagyok. Szinte teljesen helyrejött a szaglásom is, az az izzadtságom én is másnak éreztem sokáig, most meg már vagy megszoktam, vagy szinte teljesen helyreállt az is, talán még a csatorna és mosdó szagok, amiket másabbnak érzek. Nekem a betegség után/közben kiújult az izületi gyulladásom is, nagyjából júliusban vettem észre erős javulást, és ekkor javult hirtelen a szaglásom is. Most már szerencsére újra ott tartok, hogy megérzem, ha a szomszéd dohányzik, decemberig nem gondoltam volna, hogy valaha hiányozni fog.
Ugyanakkor pont a minap volt autózás során, hogy én egy epres édeskés szagot éreztem, míg a társaság többi tagja valamilyen égett járműszagot, szóval jelenleg még teljes mértékben nem merem azt állítani, hogy minden visszatért 100%-osan.
A hármas válaszoló vajon melyik hormonra gondolhatott?
(Privátot már nem lehet írni neki..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!