Milyen vegyület/összetevő van az alkoholban és a neo citránban is egyaránt, ami a májra rossz hatással van?
Voltam régebben vizsgálaton, mert sárgák voltak a szemeim, kiderült gyenge a májam, vagy valami ilyesmi, és mondta a doki hogy mit nem szabad fogyasztanom, neo citrán és a hozzá hasonló gyógyszereket, és az alkoholt mondta, viszont nem emlékszem pontosan mi volt az a dolog, ami mind a kettőben benne van. Oltással kapcsolatban gondolkozom, utána néztem 1-2dolognak, melyiknél milyen mellékhatás van, és a Pfizernél olvastam olyat, hogy "a Penicillinérzékenység nem kizáró ok a vakcina beadására"
és valahogy ismerősen cseng ez a penicillin, lehet hogy ez van mind a kettőben?
Penicilin nincs a neoctirnában. A neocitránban ami tartósan májkárosító hatású tud lenni az a paracetamol. Az alkoholban amit fent írtak maga az alkhol májkárosító hatású. Az alkohol biztosan májkárosító hatású. A paracetamol dózis függően, de vannak egyéni eltérések van akinek a mája érzékenyebb rá és már kisebb dózisban is károsíthatja a máját. Akinek ilyen van (mármint érzékenyebb rá a mája) annak nem ajánlott a neo citrán, meg semmilyen paracetamol hatóanyagú szer (vény nélkül kapható, rengeteg formában árulják megfázásos tünetek enyhitésére, nem csak a neo citrán tartalmazza, nagyon meg kell nézni, mi van benne. Pl. a rubophen is paracetamol hatóanyagú). Lehet ezért mondta ezt a orvos.
De egyikben sincs penicilin az teljesen más az egy antibiotikum.
A kettőt együtt meg semmiképpen se fogyaszd !!!!
Sokkal erősebb lesz a károsító hatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!