Sokáig bent maradt kullancs esetén mi a helyzet?
Múlt hét szombaton szerezhettem egy kullancsot, melyet csak ma vettem észre és vettem ki. Nagyjából egy centiméter átmérőjű piros folt veszi körül a csípés helyét. Van okom aggódni? Tehetek valamit vagy tényleg várni és figyelni kell? Nincs jobb és gyorsabb megoldás kideríteni, kaptam-e tőle valami "ajándékot"?
Nagyon kicsi volt, talán 2,5 milliméter hosszú és 1 széles, ez jelent valamit?
Hiába kakaskodsz Mr. Pontfetisiszta Értő Olvasás, olvasd el a kérdést. A kérdező már kivette azt a dögöt, te meg jössz itt a hogyan vegye ki szöveggel, akkor ki is a fogyatékos? Ráadásul egy olyan tippel, amit még a gyerekem is tud hogy nagyobb kárt okoz mint egy beszakadt rágószerv. Még mindig erősen javolt elolvasnod a kórház tájékoztatóját, hátha megmarad belőle valami a kis buksidban. (Ezt a választ el ne felejtsd lepontozni)
Ja, és ha a Bhc-nak hiszel, tessék:
Nem nem a diliház helikoptere vagyok, hanem háziorvos szakorvos. A te általad linkelt cikkben pedig el tudnád olvasni, ha nem lennél funkcionális analfabéta, hogy TÉVHIT hogy problémát okoz a beszakadt fej. És igen, ahogy növekszik felfelé alulról a bőr, az elhalt hámsejtekkel együtt távozik.
Megjegyzem a bőr alá került szálka és a sün tüskéje is az esetek 90 stázalékában magától ürül, pont azért mert nagyon gyakran lehetetlen kiszedni, maximum kis párakötéssel kell rásegíteni.
Kakaskodást akarsz látni? Olvass vissza,fogyatékos.
Írtam mellesleg a kullancskanalat is, azt miért nem támadod ekkora hévvel? Abba tudsz csak belekötni, hogy "jajj, a kullancs visszaköpi a bacikat", miközben addig már nem jutottál el az olvasásban, hogy az a bizonyos kullancs jó régóta a helyén van.
A beszakadt rágószerv, apafej, okozhat éppen tetanuszt is. Tudod, a pici szúrt sebek fölött nagyon hamar összenő a bőr, és ami lekerült, az lent is marad. Csuda egy orvos vagy, ha ennyivel nem vagy tisztában, mit ne mondjak. Hol diplomáztál? A Négy Tigris piacon?
Engem cáfol a cikk? Aha, akkor ezt gondolom elegánsan átugrottad:
"Fontos, hogy ha kullancsot találunk magunkban, minél előbb eltávolítsuk!"
És tudod, ez a beszakadt fejre is vonatkozik ám, már csak azért is, mert a kullancs nyálképző szervei ott találhatók, nem a potrohában. Általános iskola biológia 7.b anyag. Na, ki is az analfabéta?
Úgy vagy te háziorvos, ahogy én aszteroidabányász, maradjunk ennyiben szerintem.
Hát ember, csak égeted magad. Ha a kullancs szájszerve a C. Tetani kedvelt helye lenne, akkor már kihaltunk volna. Jó hogy szúnyogcsípés után nem akarsz tetanuszt.
Teljesen mindegy mióta van a helyén, ha régebb óta akkor sem biztos a visszaürítés, ha bekened akkor viszont gyakorlatilag az.
Ha beszakadt a fej, akkor pont nem nől felette össze a bőr, mert nem tud.
A kullancskanál egy fancy sz.r szerintem, egy szimpla kullancscsipesz ezerszer többet ér de persze, lehet hogy van aki tudja használni.
És nem nem vonatkozik a beszakadt fejre. Tanulj meg olvasni és ne csúsztass.
De én vagyok a hülye, amiért ilyen ostoba primitív, bunkóval leállok vitatkozni.
Konkrétan te kezdtél el személyeskedni, lepontozni, ezek után még neked áll feljebb, és én vagyok a primitív bunkó :D kimentem röhögni! Apafej, más szemében a szálkát, magadéban a fatelepet se...
Ügyesen ki tudod forgatni a szavaimat, hadd gratuláljak. Egy szóval nem mondtam, hogy minden kullancs tetanuszfertőzött. Kapaszkodj meg: még Lyme-kórral sincs mindegyik fertőzve. Ennek ellenére a kullancs mindkettő kórokinak lehet köztigazdája. És nyugodj bele, ha annyi fertőzött kullancs lenne, már jó ideje kihaltunk volna. Forrás? MSD Orvosi Kézikönyv, barátocskám. Itt van az egész PDF-ben, és fellapoztam, csak azért, hogy lássa ország-világ, melyikőnk is a hülye primitív.
A szúnyog valóban nem terjeszt tetanuszt, "csak" mondjuk szívférget, egyes vidékeken meg maláriát.
És nem, rohadtul nem mindegy, hogy egy idegentest - esetünkben a kullancs - milyen régóta van a helyén.
Amíg a kullancs csimpaszkodik, addig valóban nem tud összenőni a bőr. Ha viszont kitépsz a fején kívül mindent, akkor össze tud nőni minden további nélkül. Betört tüske fölött is össze tud nőni, egy nap se kell hozzá! Most újat mondtam?
Az meg, hogy a kullancskanál egy "fancy sz.r", 1 db vélemény. Véleményből pedig van 7 milliárd ezen a bolygón. Te nem használod, más meg használja. Mindenesetre kullancskanállal az esetek többségében kijön az egész rovar, és nem szakad be a fej, szóval a mellémagyarázással le is állhatsz akár. Köszi.
MSD orvosi kézikönyv... Lol. Rohadtul hiteles info. Linkelj egyetlen cikket, normális, punlikált cikket, ahol igazolták hogy kullancs okozott C tetani fertőzést!
De meddő vita. Túl primitív vagy értelmes beszélgetéshez.
Aham, akkor ennyit arról, hogy orvos vagy. Nyilván az MSD Orvosi Kézikönyvet is csupa kontár meg hülye írja, teee onnét fotelbű' jóóóól megmondod itten a frankót, igaz-e?
(francokat - egyszerűen odaszarsz egy jó nagyot az asztal közepére)
Valóban meddő vita, mert se igazad nincs, se kompetenciád, hogy ezt belásd. Egy kamugép troll vagy, és maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!