Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sokáig bent maradt kullancs...

Sokáig bent maradt kullancs esetén mi a helyzet?

Figyelt kérdés

Múlt hét szombaton szerezhettem egy kullancsot, melyet csak ma vettem észre és vettem ki. Nagyjából egy centiméter átmérőjű piros folt veszi körül a csípés helyét. Van okom aggódni? Tehetek valamit vagy tényleg várni és figyelni kell? Nincs jobb és gyorsabb megoldás kideríteni, kaptam-e tőle valami "ajándékot"?

Nagyon kicsi volt, talán 2,5 milliméter hosszú és 1 széles, ez jelent valamit?

2021. jún. 3. 03:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Hiába kakaskodsz Mr. Pontfetisiszta Értő Olvasás, olvasd el a kérdést. A kérdező már kivette azt a dögöt, te meg jössz itt a hogyan vegye ki szöveggel, akkor ki is a fogyatékos? Ráadásul egy olyan tippel, amit még a gyerekem is tud hogy nagyobb kárt okoz mint egy beszakadt rágószerv. Még mindig erősen javolt elolvasnod a kórház tájékoztatóját, hátha megmarad belőle valami a kis buksidban. (Ezt a választ el ne felejtsd lepontozni)

Ja, és ha a Bhc-nak hiszel, tessék:

[link]

2021. jún. 3. 18:10
 12/20 anonim ***** válasza:
93%
Wazze, te tényleg nem tudsz értelmezni. Most látom hogy amit linkeltél bhc cikk is téged cáfol. 😂😂 Na puszi!
2021. jún. 3. 18:12
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Nem nem a diliház helikoptere vagyok, hanem háziorvos szakorvos. A te általad linkelt cikkben pedig el tudnád olvasni, ha nem lennél funkcionális analfabéta, hogy TÉVHIT hogy problémát okoz a beszakadt fej. És igen, ahogy növekszik felfelé alulról a bőr, az elhalt hámsejtekkel együtt távozik.

Megjegyzem a bőr alá került szálka és a sün tüskéje is az esetek 90 stázalékában magától ürül, pont azért mert nagyon gyakran lehetetlen kiszedni, maximum kis párakötéssel kell rásegíteni.

2021. jún. 3. 19:35
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Kakaskodást akarsz látni? Olvass vissza,fogyatékos.

Írtam mellesleg a kullancskanalat is, azt miért nem támadod ekkora hévvel? Abba tudsz csak belekötni, hogy "jajj, a kullancs visszaköpi a bacikat", miközben addig már nem jutottál el az olvasásban, hogy az a bizonyos kullancs jó régóta a helyén van.

A beszakadt rágószerv, apafej, okozhat éppen tetanuszt is. Tudod, a pici szúrt sebek fölött nagyon hamar összenő a bőr, és ami lekerült, az lent is marad. Csuda egy orvos vagy, ha ennyivel nem vagy tisztában, mit ne mondjak. Hol diplomáztál? A Négy Tigris piacon?

Engem cáfol a cikk? Aha, akkor ezt gondolom elegánsan átugrottad:

"Fontos, hogy ha kullancsot találunk magunkban, minél előbb eltávolítsuk!"

És tudod, ez a beszakadt fejre is vonatkozik ám, már csak azért is, mert a kullancs nyálképző szervei ott találhatók, nem a potrohában. Általános iskola biológia 7.b anyag. Na, ki is az analfabéta?

Úgy vagy te háziorvos, ahogy én aszteroidabányász, maradjunk ennyiben szerintem.

2021. jún. 3. 20:04
 15/20 anonim ***** válasza:
95%

Hát ember, csak égeted magad. Ha a kullancs szájszerve a C. Tetani kedvelt helye lenne, akkor már kihaltunk volna. Jó hogy szúnyogcsípés után nem akarsz tetanuszt.

Teljesen mindegy mióta van a helyén, ha régebb óta akkor sem biztos a visszaürítés, ha bekened akkor viszont gyakorlatilag az.

Ha beszakadt a fej, akkor pont nem nől felette össze a bőr, mert nem tud.

A kullancskanál egy fancy sz.r szerintem, egy szimpla kullancscsipesz ezerszer többet ér de persze, lehet hogy van aki tudja használni.

És nem nem vonatkozik a beszakadt fejre. Tanulj meg olvasni és ne csúsztass.

De én vagyok a hülye, amiért ilyen ostoba primitív, bunkóval leállok vitatkozni.

2021. jún. 3. 21:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, latom irtad mar kivetted. Velem is ugyan ez volt par eve, de nekem joval nagyonbb piros folt keletkezett korulotte. En elugranek a haziorvoshoz, vagy gyerekorvoshoz (nemtudom mennyi idos vagy) hogy nezze meg. Mi is igy csinaltuk, semmi baj nem lett.
2021. jún. 3. 21:05
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Konkrétan te kezdtél el személyeskedni, lepontozni, ezek után még neked áll feljebb, és én vagyok a primitív bunkó :D kimentem röhögni! Apafej, más szemében a szálkát, magadéban a fatelepet se...

Ügyesen ki tudod forgatni a szavaimat, hadd gratuláljak. Egy szóval nem mondtam, hogy minden kullancs tetanuszfertőzött. Kapaszkodj meg: még Lyme-kórral sincs mindegyik fertőzve. Ennek ellenére a kullancs mindkettő kórokinak lehet köztigazdája. És nyugodj bele, ha annyi fertőzött kullancs lenne, már jó ideje kihaltunk volna. Forrás? MSD Orvosi Kézikönyv, barátocskám. Itt van az egész PDF-ben, és fellapoztam, csak azért, hogy lássa ország-világ, melyikőnk is a hülye primitív.

A szúnyog valóban nem terjeszt tetanuszt, "csak" mondjuk szívférget, egyes vidékeken meg maláriát.

És nem, rohadtul nem mindegy, hogy egy idegentest - esetünkben a kullancs - milyen régóta van a helyén.

Amíg a kullancs csimpaszkodik, addig valóban nem tud összenőni a bőr. Ha viszont kitépsz a fején kívül mindent, akkor össze tud nőni minden további nélkül. Betört tüske fölött is össze tud nőni, egy nap se kell hozzá! Most újat mondtam?

Az meg, hogy a kullancskanál egy "fancy sz.r", 1 db vélemény. Véleményből pedig van 7 milliárd ezen a bolygón. Te nem használod, más meg használja. Mindenesetre kullancskanállal az esetek többségében kijön az egész rovar, és nem szakad be a fej, szóval a mellémagyarázással le is állhatsz akár. Köszi.

2021. jún. 3. 21:10
 18/20 anonim ***** válasza:
94%

MSD orvosi kézikönyv... Lol. Rohadtul hiteles info. Linkelj egyetlen cikket, normális, punlikált cikket, ahol igazolták hogy kullancs okozott C tetani fertőzést!

De meddő vita. Túl primitív vagy értelmes beszélgetéshez.

2021. jún. 3. 21:17
 19/20 anonim ***** válasza:
24%

Aham, akkor ennyit arról, hogy orvos vagy. Nyilván az MSD Orvosi Kézikönyvet is csupa kontár meg hülye írja, teee onnét fotelbű' jóóóól megmondod itten a frankót, igaz-e?

(francokat - egyszerűen odaszarsz egy jó nagyot az asztal közepére)

Valóban meddő vita, mert se igazad nincs, se kompetenciád, hogy ezt belásd. Egy kamugép troll vagy, és maradsz.

2021. jún. 3. 21:23
 20/20 A kérdező kommentje:
Te jó ég, itt aztán beindultak a dolgok. Amúgy azóta is megvan az a pici piros folt, a rágószerve nem tudom kijött-e, szerintem azóta inkább csak kilökődött, de más gondom nincs. Se nem viszket, se nem keletkezett más folt, de azért figyelek.
2021. jún. 6. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!