Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi volt a legutóbbi oka...

Mi volt a legutóbbi oka annak, hogy megfáztál?

Figyelt kérdés

2021. máj. 27. 09:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Pucéran szaladgáltam a kertbe.
2021. máj. 27. 10:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Irodában szoktam elkapni mások nyavalyáit. Nyilván villamoson is elkaphatom, de ha az irodában felüti valami a fejét, az tuti, hogy rajtam is átmegy. Esetleg 1 hét elviselhető torokfájás, duzzadt orrnyálkahártya, csavaró orr, de ha kijön rendesen, akkor 2-3 hét és sokszor átmegy hörghurutba (nem teljesen olyan az arcberendezésem, mint kellene).

Nem a hidegtől fázunk meg, illetve biztos van eset, amikor az IS közrejátszik, de nem úgy működik, hogy jaj hazafelé menet fáztam és most EZÉRT náthás lettem.

Ha valami nem tesz jót az orrnyálkahártyának, az viszont tuti a télen is konkrétan nyári melegre fűtött helyiségek, amihez központi fűtés esetén sokszor száraz levegő is tartozik.

2021. máj. 27. 10:06
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Megfazni csak a hidegtol nem tudsz.

A megfazas virusos vagy bakterials fertozes.

Sok ember kint van telen egy szal poloban, jobb esetben pulcsiban. Szerinted miert nem faznak meg ha a hidegtol meglehet?

2021. máj. 27. 10:06
 4/7 anonim ***** válasza:

2-es voltam még.

Én például sokszor tárom magamra az ablakot, mert a lakásszövetkezet túlzásba viszi a fűtést (lekapcsolt radiátorokkal is kegyetlen), ekkor viszont jön rám a hideg és fázom. Vagy a hálószobában van tárva, de a nappaliban is jön rám.

Kimegyek futás elé stb pólóban.

Átmegyek apumhoz, ahol 22 fok van vékony pulcsiban (igen, meggondolatlan vagyok) és fázom.

Hidegszeretőként sikeresen alulöltözöm és kint fázom.

Érdekes, ezektől nem lesz semmi bajom, de régi munkahelyemen pici irodában amit behoztak, az rajtam is átment.

Na akkor fertőzés vagy hideg??

2021. máj. 27. 10:11
 5/7 A kérdező kommentje:
4-es náthát szoktál elkapni az irodában? Évente hányszor? Ha náthás vagy gondolom Te is mész dolgozni?
2021. máj. 27. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A hármast annyival kiegészíteném (amúgy teljesen egyetértve vele), hogy hidegnek, ki-bemászkálásnak annyiban lehet szerepe, hogy ha valaki nincs hozzáedződve, akkor gyengébb a védekező rendszer (például érzékenyebb a nyálkahártya), és hamarabb betalálják ezek a kórokozók.
2021. máj. 27. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Én mindig a betegen bejáró kollégámtól kaptam el eddig. Ettől most megszabadított a pandémia, külön szobába tettek, aztán meg home officra, a sztahanovista kollégám meg fertőzheti a saját privát szobáját a továbbiakban. Korábban évi 2-3 betegállományt köszönhettem neki, mert még 39 fokkal otthon maradt, de 38-cal már ott haldokolt az irodában.
2021. máj. 29. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!