Mit tegyek torokfájás ellen házilag, ami pár napon belül elmulasztja a torokfájást?
Orvosnál már voltam tegnap, de nem fogadott, mondván vírus van és nem fogadnak. Próbáltam már a sós vizes öblögetést, cukorka, gyógyszer ( antibiotikum, tantum Verde ) , méz és tea .
Éjjel alig alszom ...
16/L
Antibiotikumot? Melyiket? Mennyit? Honnan? Mióta szeded? Biztosan bakteriális a torkod?
Torokgyulladásra a DM-nek vannak kiváló készítményei, Mivolis a márkája, a szokott kék, DM-es kinézetű dobozban. Van cseresznyésnek mondott szopogatósuk torokfájásra, borzasztó az íze, de nagyon hatásos. Aztán egy hosszúkás dobozban van lándzsás útifű cukorka, ez gyorsan rendezi a torkgyulladást.
Strepsils plus
Méz
Gyógynövényes gyömbéres tea
Kend be a mellkasodat és a hátadat tigris balzsammal, vagy wick vaporub kenőccsel
Kösd be sállal a torkodat
Rajtam eddig mindig segített a sósborszesz: 1 stampedlinyi langyos vízbe 2 cseppnyi sósborszesz (ne többet, mert kimarja a torkod és az fog fájni!!!).
Ezzel gargarizálni, naponta 4-5-ször.
Nátha esetén pedig a nyitott sósborszeszes üveget mélyen szagolom, le a tüdőre (3-4 szívás, ne több!!). Orron beszívni, orron kifújni.
Lehet, hogy másnak nem segít, de nekem évek óta ez a terápiám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!