Szerintetek érdemes lenne térdszorítót hordanom?
Nem vagyok sportoló, viszont kb. 2 évvel ezelőtt leestem egy testnevelés szerről. Akkor nagyon csúnyán kificamodott a térdem és a bokám is ugyanazon a lábamon. Nagyjából fél évig tartott, mire sántikálás nélkül sétálni tudtam. A bokám rendbe jött, de a térdemen éreztem, hogy nem stabil, és azóta kificamodik, ha rosszul lépek vagy rosszul hajlítom be.
Voltam akkor orvosnál, de akkor csak azt mondták, pihentessem. Kenegetem lókenőccsel, amikor fáj, az elzsibbasztja.
Gondoltam, hogy esetleg térd szorító megelőzné, hogy kificamodjon?
Ha igen, milyet érdemes beszerezni?
25/L
Megelőzné, mert leveszi a terhet a térdről, de akkor már érdemes bokaszorítót is venni, mert ha az tehermentesítve van valamennyire, azzal még inkább a térd is tehermentesül.
Azt nem tudom, milyet érdemes beszerezni, de szerintem egy egyszerű harisnya nem elég. Vannak direkt sportra kialakított boka-térdszorítók, nézz körül neten.
Szia :D
Átérzem a helyzeted, nekem is elég problémás az egyik térdem. Én Decathlonban vettem térdszorítót, nagyon profik vannak ott viszonylag jó áron. Mindennapi tevékenység közben nem feltétlenül érdemes hordani, de ha azt érzed, hogy instabil a térded, akkor mindenképpen, meg sportolásnál is vedd fel.
Ez nem kapcsolódik teljesen a kérdéshez, de arra figyelj, hogy éjszakára ne hagyd a térdeden, mert elszoríthatja a vénás keringést és bedagadhat a lábad reggelre. Ha úgy érzed, hogy nagyon fáj a térded, és éjszakára is kéne egy kicsit rögzíteni, akkor a lábfejedtől kezdve a bokáddal együtt fáslizd be.
Ha van bármi kérdésed még, nyugodtan írj privátban :)
23/L
Szia!
En sajnos tudok errol boven meselni, nekem mar mindket terden kivolt ugorva tobbszor is... Azt tudom mondani, hogy mindenkeppen szerezz be egyet!! Rettenetesen megkonnyiti a terden levo tehersulyt, mivel helyben tartja ezert olyan eroteljes fajdalmat sem szabadna erezni (en mindig megkonnyebbultem, amikor felvettem) es igaz lassabban ment a lepcsozes, de segitett felepulni es igy megusztam a terdmutetet :) nekem a szalagjaim szakadoztak el, gyengultek meg, szoval ez a szorito elosegitette, hogy hamarabb regeneralodjon a keresztszalagom es aztan fokozatos ovatos tornaval visszahoztam jo allapotba magam es a terdem azota evek ota nem ment ki es nem is szakadt el :)
Gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni direkt erre valót. Egy szilikon gyűrű van benne, ami a helyén tartja a térd kalácsot.
Nekem sokat segített, bár a végén mégiscsak műteni kellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!