Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pajzsmirigy túlműködés lenne...

Pajzsmirigy túlműködés lenne normális TSH mellett ?

Figyelt kérdés

1,5 hónapja hirtelen megemelkedett a vérnyomásom, azóta időnként magas a pulzusom is, gyakran feszül a fejem, emiatt koncentrálni sem nagyon tudok, időnként alvászavarral szenvedek (3 napig 1-2 órákat alszok), néha izzadok, a kezem elvörösödik, és azóta fogytam 8 kg-t úgy, hogy eszem rendesen. Időnként nyelési nehézség, gombóc érzés a torokban és mellkas szúrás jelentkezik. Kardiológián voltam, EKG rendben volt.

A stressznek pár kilót be tudhatok, mióta van ez az egész, már pszichésen is megvisel.

Fontos, hogy ezek a tünetek nem állandóan, de időnként megjelennek.

Anyukámnak hasonló tünetei voltak fiatal korában, ezért elmentem egy pajzsmirigy specifikus vérvételre.

TSH: 1,8 (0,4-5,3)

FT3: 5,7 (3,8-6)

FT4: 17,6 (7,8-14,4) *

Anti TPO: 0,6 (0-9)

Anti-thyreoglobin: 0,9 (0-4)

Ultrahangon is voltam, egy 5 mm-s göböt találtam a pajzsmirigyemben.

Háziorvosom sürgős beutalót adott endokrinológiára, de ott nem fogadnak, mivel a TSH-m rendben van és a göböm 10 mm alatti, ergo nagy bajom nem lehet.

Viszont én minden nap rosszul vagyok.

Magas FT4, és az ultrahang eredménye utalhat pajzsmirigy túlműködésre?

25/F

2021. máj. 17. 22:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nálam is szóba került, most vettek vért múlt héten covid IgG-re, meg a Lyme-kór is szóba került, arra is teszteltek, várom az eredményeket. A háziorvosom egyelőre ennyit tudott segíteni.

Elég komplex sajnos.. :(

2021. máj. 18. 16:29
 12/18 A kérdező kommentje:

Igazából a fejfeszülés ami a legnehezebb, mert emiatt nem nagyon tudok dolgozni se. Most már minden nap feszül, nyom a fejem. Nem egész nap, de azért több órát is egy nap.

A vérnyomás heti 2-3 nap ugrik ki, a pulzus is kb.

Amúgy alapvetően 70-80 a pulzusom nyugalmi helyzetben, de mikor kiugrik akkor 90-100 között van.

2021. máj. 18. 16:32
 13/18 A kérdező kommentje:

Már 3 vérképen túl vagyok, pár érték eltért az értékhatártól, de orvos szerint ezek még teljesen rendben vannak, ja és ezt elfelejtettem, de a lágyékomban több 10 mm-s nyirokcsomót találtak, urológia negatív lett. EKG-t már kétszer csináltak az elmúlt 1,5 hónapban, azt mondták nincs életveszélyes bajom.

Belgyógyásznál is voltam már, ő küldött pajzsmirigy ultrahangra, ott találták a göböt, és akkor most várok endokrinológiára.

De a fejem miatt valszeg neurológiára is el kell mennem.

Ha kardiológia, neurológia, és endokrinológia is negatív, akkor meg pszichés, de akkor meg hasi ultrahangom rendben lenne, szóval nem értem...

2021. máj. 18. 16:37
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem könnyű,én is voltam szinte a létező összes vizsgálaton,már gyomortükrözésen is voltam nem e a reflux okozza mert van olyan hogy keringési reflux vagy mi.

A fejem nekem is furcsa olyan mintha nyomás lenne benne vagy ilyen ködös lenne.

Van hogy egy hónapig nincs kiugrásom de van hogy hetente. ilyenkor a pulzus van hogy 150 a vérnyomás 190.

2021. máj. 19. 08:33
 15/18 A kérdező kommentje:

Agyi CT/MRI-n voltál?

Illetve kardiológián te hol voltál?

2021. máj. 19. 15:00
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen voltam koponya MR és CT, gyomortükrözés,hasi uh, nyaki uh, hormonvizsgálatok, mellkas és nyak röntgen,arc röntgen, hematológia, mammográfia, emlő uh, nőgyógyászat rákszűréssel és uh-al. kb 10 EKG, 10 labor (benne troponin ami kifejezetten a szív állapotát hivatott jelezni), tüdő szűrés, fül-orr-gége,szemészet,fogászat,kardiológia 2x 24 órás vérnyomásmérés és holter ekg, most hordozható ekg van nálam, pszichiátria szorongás és pánik miatt. Szerintem van is amit kihagytam.

Kardiológiára magánba járok Miskolcon az Erzsébet fürdőbe.

Egy van még hátra a szív uh mert az már másfél éve volt utoljára.

2021. máj. 19. 15:44
 17/18 A kérdező kommentje:
Na kaptam időpontot agyi MR-re, jövő héten megyek szívultrahangra, és terheléses EKG-ra, remélem közelebb leszünk a megoldáshoz.
2021. máj. 20. 18:43
 18/18 Senior Séf ***** válasza:
Az egymással látszólag nem összefüggő, megmagyarázhatatlan tünetek rendre autoimmun folyamatra utalnak. Étrend és életmód változtatás lesz szükséges. Ha továbbra sem találnak semmit, írd meg.
2021. máj. 21. 06:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!