Magas vérnyomásra Medrol?
Magas vérnyomás betegségem van. A mérések szerint 140 és 150 között, 90-95-ös pulzussal. (Covarex AS Forte 10 mg-t szedek rá.)
Van egy eléggé súlyos ínhüvely gyulladásom a bal karomban, ami már a vállamra is átterjedt. Az orvosom 4mg Medrolt írt fel rá, ami viszont vérnyomás elemlő. Nem lesz bajom tőle? (Infarktus, agyvérzés?) Első nap 5 szem, második 4, harmadik 3, negyedik 2, ötödik 1 szem Medrol és ezt még egyszer megismételve. Nagyon sok rosszat olvastam erről a gyógyszerről...
Nekem ennél több mg adag.
Semmi bajom nem lett.
Én 124mg-ot kaptam. Hónapokig tartott mire teljesen elhagyhattam. Nekem krónikus betegség miatt...
Ennyitől gondod nem lesz.
Pár napig tartó Medrol szedéstől tényleg nem lesz semmi baja.
Viszont ha gyógyszer szedése mellett 140-150 Hgmm a vérnyomása és 90-95/perc a nyugalmi pulzusa, akkor a Coverex nem tűnik elégnek, célszerű volna kiegészíteni egy második vérnyomáscsökkentővel. A magas pulzus miatt valami bétablokkolóra gondolnék elsősorban.
5-ös válaszolónak:
Valószínűleg az állandó stressz miatt nem megy lejjebb a vérnyomásom és pulzusom. Állandó szorongás és pánikrohamok. Helex SR-t adtak rá, valamit használ, de nem oldja fel teljesen. De azért legközelebb megemlítem az orvosomnak, hogy lehet, kéne valami más is a vérnyomásomra.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!