Van egy kemény, piros duzzanatom a bikini vonalamon, ami az értintéstől fáj. Mi lehet ez?
17 éves lány vagyok, nemi életet nem élek (barátom se volt még). Már többször volt ilyenem, de ekkora még nem volt. Szóltam a szüleimnek, de azt mondták, hogy emiatt nem hiszik, hogy aggódnom kéne. De már majdnem január eleje óta újra és újra előjönnek. Van, hogy a bikini vonalamon, de már a szeméremajkamon is volt.
A mostani kb 4 cm hosszú és 2 cm széles (lemértem). Piros, kemény, eléggé fel van dagadva és fáj amikor járok vagy amikor bármi hozzáér. A fájdalom a duzzanat környékére is kiterjed. Genny még nem jött ki belőle.
Tudom, hogy a szüleim azt mondták ne aggódjak, de őszintén szólva nem tudok nem aggódni. Mi lehet ez? El kéne mennem vele orvoshoz? Ha igen akkor milyenhez, bőrgyógyászhoz vagy nőgyógyászhoz? És ha orvoshoz kell mennem, akkor 17 évesen megvizsgálnak úgy ha nincs velem szülő?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem a nyirokcsomód duzzadt fel, nekem is gyakran volt ilyen 12-18 éves korom között, aztán egyszer csak soha többé nem jött elő. Nem tudom már, mi volt a diagnózis, de túl sokat nem foglalkoztak vele.
Amúgy keresd fel a gyerekorvosod, és ő el fog irányítani a megfelelő helyre. A szüleidnek pedig mondd meg, hogy ez kellemetlen, és igenis aggódsz, szóval szeretnél menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!