Mit tudnék tenni?

Nagyon jó hogy felismerted a problémát!
Én interneten próbálkoznék először is valamilyen ingyenesen hívható segélyvonalakon.

Hasonló cipőben voltam, minden nap söröztem, boroztam a barátaimmal, ha nem velük, akkor itthon a párommal, de egyedül is. Nem sokat, nem voltam részeg sose, de pár pohár bor simán lecsúszott egy este.
Fogyókúra miatt 5 hónapja úgy döntöttem egy hónapig nem iszom, utána pedig igyekszem mértékkel. Az összejövetelekre ugyanúgy eljártam, alkohol helyett limonádét, alkoholmentes sört, vizet, kólát, vagy gyümölcsleveket ittam. Itthon házi jegesteát csináltam borospohárba, vagy szörpöket..stb. megvolt a feelingje, hogy szép pohárból iszom valami finomat.
Volt mikor nehéz volt, de mindig csak arra koncentráltam, hogy a hónapot megcsináljam. Utána észre se vettem, hogy eltelt az idő és már ihatnék. Azóta abszolút mértékkel iszom és jobban is érzem magam.
Én azt javaslom tűzz ki egy célt, ameddig nem iszol, keress helyette más alternativákat, a barátaiddal legyenek olyan programok is ahol nem a pia a lényeg és hamar érezni fogod a változást.
Természetesen, ez egy határig működik, ha úgy érzed nem tudsz ezzel megbirkózni egyedül, akkor ne félj segítséget kérni, érdemes feltárni a függőség mögötti problémákat. Szuper, hogy felismerted a problémát és akarsz vele foglalkozni, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!