Rendszeresen jelentkező, szúró fájdalom a szív környékén?
Ha fizikai igénybevétel közben jön elő és tényleg úgy érzed hogy nem szorongsz, nem aggódsz semmi miatt mostanában, akkor szerintem kizárt hogy pánikroham. Én elmennék az orvoshoz, az a biztos. Valószínű hogy szívultrahangot és terheléses ekg-t fog kérni, egy futópadon kell majd futnod és közben mérik a pulzust, szívritmust stb.
Nekem is volt hasonló problémám, bár a szúrás mellett volt gyors szívdobogás érzés, szédülés, halálfélelem stb. Kiderült hogy a cukrommal van baj és mivel két orvos is elhajtott azzal, hogy semmi bajom, közben meg napi szinten voltam rosszul, jött egy kis pánik is hozzá. De ahogy kiderült mi okozza, változtattam az étkezésen és teljesen elmúlt. Esetleg próbáld ki hogy sportolás előtt kb fél órával eszel egy kis gyors szénhidrátot pl müzli szeletet, csokit vagy gyümölcsöt.
"pár tíz km biciklizés, néhány km lassú futás, hosszú éjszakai munkák stb..)...
én kb semmilyen streszznek nem vagyok kitéve"
Kedves kérdező. Létezik belső "csendes" stressz is. Ilyen a vércukor ingadozás, a túlzott testi fáradtság, a testidegen fehérjék, ajzó- és tudatmódosító szerek, a monitorok kék fénye, az éjszakai fennmaradás, azaz a cirkadián ritmus felborítása, stb. A mai ember élete tele van stresszforrással, és baromi nagy kihívás ezeket kiküszöbölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!