Igaz az, hogy több bacilus vagy baktérium van, mint vírus vagy hogy nagyobb eséllyel kapunk el bacit, mint vírust?
Ezt ma mondta a kedvesem és szerintem nem igaz. Egyikünk sem orvos és szerintem nem igaz.
Örülnék az indoklással kiegészített válaszoknak!
Még azt is hozzáteszem itt, hogy honnan jött ez a téma: megsérültem és kaptam antibiotikumos krémet az orvostól, amely csak bacik ellen véd, ugye, erre mondtam, hogy végül is pont 50% esély van arra, hogy a sérülésem okozója vírus vagy bacilus hordózója volt, mégis csak a bacik ellen harcolunk, ugye, hiszen a vírus ellen amúgy is csak az immunrendszerünk védekezhet vagy oltás megelőzés céljából, ugye?
Erre mondta, hogy mert amúgy is több a baci, mint a vírus. Tényleg? Szerintem nem.
Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy azért kaptam antibiotikumos krémet, mert a vírusok ellen amúgy sincs mit tenni, mint tenni az egészséges immunrendszerért, ám ha a bacik ellen van krém, akkor miért ne, ugye?
Csak hogy közben úgy tűnik, mintha betegebb lettem volna, amióta használom a krémet, így merült fel a téma, hogy vagy a krém mellékhatása, vagy nem is baci, hanem vírus, vagy semmi köze a kettőnek egymáshoz, mármint annak, h közben elkaptam vmi mást vagy csak allergia tán, ki tudja...
Nu, hol vannak a kifejtések?
Voltam amúgy orvosnál és megkérdeztem erről őt is, azt mondta a doki, hogy leginkább az igaz, amit én is írtam itt, hogy mivel a bacik ellen jó az antibiotikum, ezért azt adják + azt is mondta, amit én mondjuk tudtam, hogy az ember szervezetében van egy csomó jó bacilus, ezért óvatosan kell bánni az antibiotikumokkal, mert a jó bacikat is kinyírhatja...
De szóval az, hogy több baci van-e, mint vírus, az nem derült ki...
Bár lehet, hogy nem is releváns, hiszen vírus ellen amúgy sincs mit tenni, ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!