Erös rosszullét, légzés nehézség, szemremegés, szájremegés. Anafilaxia lehetséges?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 24. 13:17
2/4 anonim válasza:
Mostanra bizonyára kiderült. Én egy ételre adok anafilaxiás reakciót, fél órán belül kialakulnak az első tünetek. Anafilaxiának lehet legalább tízféle tünete.
4/4 Kinderschoko válasza:
Nekem eddig 3-szor volt anafilaxiás sokkom, mindhárom eset ugyanúgy zajlott le, csak a súlyosság volt más. Az első enyhébb volt, lábon kihordtam, a második olyan intenzitású, hogy éppen kiért a mentő időben, a harmadiknál már volt nálam Epipen.
Lefolyása:
1. Erős undor, mikor megéreztem a kiváltó anyag illatát.
2. Erős, száraz, fojtó köhögés, másodpercekkel később társult mellé extrém orrfolyás+ nyálfolyás+ könnyezés és fulladás.
3. Piros foltok az arcomon.
4. Fejfájás.
5. Szédülés.
6. Testszerte erős viszketés.
7. A piros foltok mellett viszkető kiütések az arcomon, szem+száj+fül duzzanata.
8. Ájulásérzet, zavartság.
9. Hányás, hasfájás.
10. Erősebb zavartság, végül ájulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!