Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek beoltassam magam?

Szerintetek beoltassam magam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19, lassan 20 éves lány vagyok és ugyan eddig nem, de most nagyon elgondolkodtam azon, hogy beoltassam-e magam.

Jelenleg ismert betegségem nincs, régebben a vesémmel volt egy kisebb probléma (vesegyulladás, hegesedés), de már egy jó ideje tünetmentes vagyok.

Most fogok érettségizni, így csak a vizsgák után jelentkeznék, hogy az esetleges mellékhatások ne tegyenek keresztbe. Tudomásom szerint nem voltam koronás, de ha el is kaptam, akkor tünetmentesen vészeltem át.

Leginkább a társadalmi nyomás miatt oltatnám be magam, egyre több ismerősöm esett át az oltáson és sokan lenézik azokat, akik nincsenek beoltva. Nem szeretném, ha emiatt kiutálnának. Másrészt lélegeztetőre sem szeretnék kerülni, de a mellékhatásoktól is félek (hosszú és rövidtávú).

Szerintetek érdemes lenne beoltatnom magam vagy csak akkor, ha tényleg odáig jutunk, hogy “ellehetetlenítik” azokat az embereket, akik nincsenek beoltva?

Kérek mindenkit, hogy kultúráltan fogalmazza meg a véleményét!

2021. ápr. 16. 18:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
30%
Nem kell azzal foglalkozni minek titulálnak.Az nem vírus tagadás ha ilyet mondassz.A vírustagadók a vírus létezését tagadják
2021. ápr. 16. 19:03
 12/14 anonim ***** válasza:
34%
Felesleges mérgező higany származékokkal terheld a fiatal egészséges szervezeted. Szerintem hagyd.
2021. ápr. 18. 07:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Én is így gondolom 12-es de az ő döntése lesz úgyis.Ahogy én látom inkább mások miatt oltatná be magát a kérdező de persze nyilván magánügye mit miért tesz vagy nem tesz.
2021. ápr. 18. 07:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Természetesen mivel nem kötelező az oltás, így a te döntésed lesz, hogy beoltatod-e magad. Nagyon sok konteó meg tévhit kering a neten.. nagyon durvák is. Valahogy a Facebookon megjelent cikkek alatt nem a tudósok és szakemberek szoktak kommentelni hanem a hozzá nem értő nép. A nagy részük nem is érti mi az az mrns, vagy adenovírus csak mondja a magáét.

Az oltás téged véd, hogyha elkapnád, akkor enyhe lefolyású legyen, tünetmentesen vészeld át. Emellett már vannak eredmények olyan kutatásokra is, hogy nem annyira fertőzöl tovább, mint egy nem oltott.

2021. ápr. 20. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!