Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek is a maszkhordás...

Szerintetek is a maszkhordás miatt kevesebb a náthás ember mostanában?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 15. 15:41
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Igen ez irritálhat, engem is pl
2021. ápr. 15. 16:39
 12/19 A kérdező kommentje:
9-es: Mit jelent hogy kényelmesebb?
2021. ápr. 15. 16:39
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
#9, az FFP3-ról vissza fogok váltani pamut textilmaszkra. Az nekem legalábbis kényelmesebb. De nyilván kevésbé is véd.
2021. ápr. 15. 18:32
 14/19 krwkco ***** válasza:
100%

Akik #13-at követnék a kényelmesebb maszkhasználatban, vegyék figyelembe, hogy őt már beoltották.

A brit variáns elterjedésével teljesen megváltozott a helyzet a maszkokkal kapcsolatban. A Neumann Labs magyar magánlaboratórium kimutatta, hogy a brit variánssal fertőzöttek orrüregi mintáiban átlag 15-ször több a vírus, mint a vuhani esetében. Ez azt jelenti, hogy ha egy fertőző és egy egészséges egyaránt 50%-os szűrésű minősítetlen textilmaszkot hord, akkor kb. 4-szer annyi vírus kerül át a fogadóra, mint az első két hullámban maszkhordás nélkül.

2021. ápr. 15. 18:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi sokkal egészségesebbek voltunk az elmúlt egy évben. Korábban 2-3× is betegállományba kényszerültem - mindig a kollégák által megfertőzve, akik hősiesen bejártak dolgozni lázasan, most viszont már bő egy éve nem voltam beteg. De szerintem nálunk az is közrejátszott, hogy egy csomót voltunk távmunkán, a vásárlási szokásainkat teljesen átalakítottuk, ma kb. 3-4 hetente megyünk boltba (piacra - friss áruért 1-2 hetente), sokat rendelünk webáruházakból. A tömegközlekedést igyekszünk kiiktatni az életünkből (autónk nincs, néha taxiba ülünk).

A maszkhordással elvileg főleg a másikat védjük magunktól, viszont volt egy olyan előnye is számomra, hogy hidegben a belélegzett levegő se volt annyira hideg és az egyébként csupasz arcom se volt most kitéve az időjárásnak, mindig volt egy meleg védőréteg előtte.

#14 - én még nem láttam őszintén szólva kilégzőszelep nélküli ffp3-at, a kilégzőszelep meg teljesen értelmetlenné teszi az egészet. Annál már a textil is többet fog fel a kilélegzett vírusokból.

2021. ápr. 15. 21:28
 16/19 anonim ***** válasza:

#15, innen vettem a szelep nélküli FFP3-at: [link]

Ha szelepesed van csak, arra kívülről ráhúzol egy sebészmaszkot, úgy megteszi.

2021. ápr. 15. 21:55
 17/19 krwkco ***** válasza:

Nekem is van szelep nélküli ffp3 maszkom. Más kivitel, mint 16-nak. Csak boltban hordom, mert fizikai erőkifejtéshez már túl nagy az ellenállása. Egyébként ffp2-esben járok, abban fel tudok menni a negyedikre is. Az ffp2 is jó védelmet ad, csak az a lényeg, hogy jól felfeküdjön az arcra. Én nem a fülemre szoktam akasztani, hanem hátul összehúzom a két pántot egy toldattal.

2021. ápr. 15. 23:15
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy a maszk miatt :D Én sosem hordtam maszkot most se az utcán, de 20 éve sem voltam náthás :D Birkák akik ezt hiszik!
2021. ápr. 29. 18:08
 19/19 krwkco ***** válasza:
100%

"Én sosem hordtam maszkot most se az utcán, de 20 éve sem voltam náthás"

Ha eddig sem voltál náthás és most sem vagy, régen sem hordtál maszkot és most sem, az hogy bizonyítja, hogy a maszk nem csökkenti a a náthás emberek számát?

Ilyen szellemi szinttel nem kellene másokat birkázni.

2021. ápr. 29. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!