Mi ez a bőrbetegség? (Kép)
Előre szólok, csak erős idegzetűek nyissák meg a képet..! :D
A belső combomon van egy piros folt, irritáció. Ott, ahol összeérnek a combjaim mozgás közben. (Erős lábam van és kicsit meg is híztam, ezért mindig összeérnek)
Kezdetben csak viszketett ott a combom.
Mindössze egyszer vakartam meg, akkor eléggé, és ez a szép seb, kiütés lett belőle, méretre kb 5cm+.
Nagyon ki van száradva, és talán mintha nagyon minimálisan genny is jönne már belőle. Illetve hámlik is ott a bőr.
Kicsit csíp és fáj időnként. (Főleg ha hozzáér a nadrág például)
Van még 1-2 helyen nagyon apró, max 1cm körüli méretű hasonló kiütés, az egyik ugyanezen, a másik pedig a másik combomon, azokat nem nagyon vakartam, gondolom ezért is maradtak kicsik.
Van egy tippem, mi lehet...
Kb 10 éves koromban volt már ilyesmi betegségem. A kezem és az ujjaim szenvedtek ettől. Néha-néha nagyon csúnya volt, mindig szörnyen viszketett és ha jól emlékszem, abból is jött genny, vagy bármi is legyen az, meg csípett is, fájt is néha...
Akkor végül ekcéma volt a végső tipp, ha jól emlékszem.
És egy idő után szerencsére magától elmúlt... persze sokat kenegettem.
Most 10+ év után itt van ez a kiütés/seb.
Ez mi lehet?
Lehet, hogy ez is ekcéma?
Vagy gomba? (Ez lenne a másik tippem, mert most jött elő, ahogy újra elkezdtem edzeni és edzésen leizzadni)
Kép: [link]
Pár napja jelent meg....
Ekcéma ellen már vettem kenőcsöket tegnap, el is kezdtem kezelni. Ha nem javulna 1 héten belül, akkor elmegyek természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!