Nekten milyen lefolyású volt a COVID fertőzés?
Engem 6.napja gyotor sajnos.
3 napja szedem a Favipiravirt, de ugy latom egyelore naprol napra rosszabb. Eddig megusztam nappal hoemelkedessel. Tegnap viszont mar 39.5-re felment.
Nektek mikor kezdett hatni a Favi..?
Az zaklatott fel, hogy még itt is az egyénre terelnéd a felelősséget a kormány elhibázott döntései helyett.
Ha március elején megkapta volna legalább az első oltást, lehet meg sem érezzük a vírust.
Fogalmam sincs, mikor alakul ki, de minek nézel engem? Orvosnak?
És messziről megérzem, ha valaki fideszes.
"még itt is az egyénre terelnéd a felelősséget a kormány elhibázott döntései helyett"
Mindössze ennyit írtam (illetve kérdeztem tőled egészségügyi dolgozóként):
"Tudomásod szerint az első adag vakcina beadásához képest mikor alakul ki védettség, ha minden jól megy?"
A te logikád szerint mi van ebben a kérdésben, aminek - akár a leghalványabb szinten, és a lehető legnagyobb rosszindulattal szemlélve - köze van bárki felelősségének a kérdéséhez?
#2-es!
"Nem tudom, miért volt fontosabb Orbán Viktor nyugdíjas rajongóit előbb beoltani, mint a dolgozó embereket, akiknek muszáj bemenniük dolgozni. Az aktív korosztályban terjed a vírus, onnan kerülHET át a nyugdíjasokra. "
Erről volt szó a médiában. Egyes ázsiai országokban követik azt a logikát, amit írtál, hogy a dolgozókat oltják, Európában az Időseket és krónikusokat oltják először, mert ők sokkal nagyobb valószínűséggel kerülnek intenzívre, lélegeztetőgépre, mint például te, ami túlterheli az egészségügyi kapacitásokat, amit meg ugye el kell kerülni.
Az uniós országok között nem állunk fényesen a 80 év felettiek oltásában:
#14-es!
Nem tudom, hogy Covid előtt milyen volt az egészséged, és azt sem, hogy milyen gyógyszereket kell szedned postcovidosként.
It egy cikk a témában, ha érdekel.
"két alapelv alapján lehet dönteni az oltások felhasználásáról. Az egyik a hasznosság, a másik a méltóság elve.
A hasznosság alapján a szűkösen rendelkezésre álló oltásokat az aktív embereknek kellene elsőként adni, mert ha tömegesen védettséget szereznek, akkor gyorsabban újraindulhat a gazdaság, kisebbek lennének a társadalmi károk is. Visszakapnánk az egyéni szabadságunkat, sokan ismét munkába állhatnának, megnyílhatnának a középiskolák, mások étterembe járhatnának, teraszokon kávézhatnának, visszaszerezhetnénk korábbi életünket. Mindennek azonban ára van: sérülékenyebb embertársaink feláldozása a társadalmi összboldogság érdekében. Az elméletet vallók tehát a negyvenévest oltanák először. "
De a nyugdíjasok már nem tesznek semmit a társadalomhoz, leélték az életüket, de nekünk fiataloknak jogunk van egészségkárosodás nélkül élni.
Teljesen egészséges voltam előtte, nem a levegőbe beszélek, a fertőzés után szakorvos látott, mindenféle mérés készült. Szteroidot és rohamoldót szedek. A vérnyomásra meg csökkentőt.
#16-os!
"De a nyugdíjasok már nem tesznek semmit a társadalomhoz, leélték az életüket, de nekünk fiataloknak jogunk van egészségkárosodás nélkül élni."
Na azért ez nem ilyen egyszerű, ez egy bonyulultabb filozófiai vita, ahol vannak pro-k és kontrák.
Remélem rendbe jössz, sajnálom, hogy így kiszúrt veled a Covid!
Talán többett kellett volna szűrni és akkor nem terjedt volna így el a betegség. Lehetett volna havi néhány tesztet ingyenesen a lakosság részére bocsájtani, mint az osztrákoknál. Az oltást leszámítva, annyira nem sikerült jól ez a védekezeés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!