Nekten milyen lefolyású volt a COVID fertőzés?
Engem 6.napja gyotor sajnos.
3 napja szedem a Favipiravirt, de ugy latom egyelore naprol napra rosszabb. Eddig megusztam nappal hoemelkedessel. Tegnap viszont mar 39.5-re felment.
Nektek mikor kezdett hatni a Favi..?
Apukám kicsit későn kezdte el, a betegség 8. napján. Neki végül nem segített eléggé, kórházba került. 17 napot volt kórházban, intenzíven is volt. De lehet, hogy ha nem szedte volna, még rosszabb lett volna.
Március 2-án lett beteg, 31-én engedték ki a kórházból.
Engem nagyon megviselt, lelkileg is. 20 éves fiú vagyok, az elsők között regisztráltam oltásra, de nem kaptam meg, mindenki folyamatosan bejött elém a sorban, pedig én nagyon akartam az oltást.
Nem jártam el sehová, nem találkoztam a barátaimmal, online tartottuk a kapcsolatot, majdhogynem egész végig itthon ültem.
Viszont édesapám hazahozta a munkahelyéről pár napja:( Elkaptam tőle. Mindkettőnknek középsúlyos tüneteink voltak/vannak. Szedjük a favipiravirt.
És a sors fintora, hogy pont a jövőhéten már mehetett volna oltásért, addig kellett volna kibírni, hogy ne kapja el:(
Nem tudom, miért volt fontosabb Orbán Viktor nyugdíjas rajongóit előbb beoltani, mint a dolgozó embereket, akiknek muszáj bemenniük dolgozni. Az aktív korosztályban terjed a vírus, onnan kerülHET át a nyugdíjasokra. A dolgozókat kellett volna előbb oltani, így a vírus terjedése is megtört volna.
De mit várunk egy katonai rendőrállamtól? Ahol az operatív törzs katonákból és nyunyókából áll? Eleve az ország 3 legjobb orvosát választottam volna.
Na, de bízom benne, hogy hamarosan teljesen felgyógyulunk és semmilyen szövődményünk nem lesz. Ugyanis én fogom húzni az igát, nem pedig a 80 éves nyugdíjasok! Bár lehet nem ebben az tekintélyuralmi országban.
"Magyarország 2010-es évekbeli, Orbán Viktor vezette kormányát is autoriternek tekintik"
Forrás: [link]
Szia!
Én a tünetek (fejfájás, láz) jelentkezése után a 11. napon kaptam meg. Akkor még csak kórházban adták a Favipiravir-t. Azért kerültem be, mert addigra kétoldali tüdőgyulladásom lett. Nem tartottak bent. Írtak még fel valami antibiotikumot is.
Nem késlekedtem, amikor este hazaértem, bevettem az első 8 szemet. Ez hétfőn volt. Másnap reggel bevettem a második 8 szemet, délután 3-at. Szerda reggelre megszűnt a lázam végre és jól éreztem magam. A tüdőgyulladás is egyre javult. Természetesen nem hagytam abba a Favipiravir szedését, a többi napokon bevettem a napi 2x3 szemet.
A papírra, amit a kórházban kaptam, rá volt írva, hogy "Amennyiben 5 napi favipiravir kezelés után panaszai nem, vagy kis mértékben csökkennek, ambulanciánkon jelentkezzen!"
Nekem 3 hétig tartott ez a betegség. Plusz még egy hét, mert elkezdett nagyon fájni a gyomrom. Ez azért volt, mert nem szedtem gyomorvédőt. Quamatel-t javasoltak. De addigra kipróbáltam, hogy iszok tejet és sokat segített a gyomorpanaszon.
A gyomorvédelemről mindenképpen érdemes megkérdezni az orvost.
Remélem azóta sokkal jobban vagy!
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
"És a sors fintora, hogy pont a jövőhéten már mehetett volna oltásért, addig kellett volna kibírni, hogy ne kapja el:"
Tudomásod szerint az első adag vakcina beadásához képest mikor alakul ki védettség, ha minden jól megy?
Ne pofázz, fideszes birka.
Szlovák gépen szolgált, ott kapta el. Nem tudom, simán kikerülhető lett volna, ugyanis havonta egyszer-kétszer teszik őket szlovák gépes fordába.
7
Ezt a hozzászólás kinek szántad?
9
Én írtam a 6. hozzászólást. Szeretném megkérdezni tőled, hogy
1) Az alapján az egy kérdőmondat alapján, aminek az égvilágon semmi köze a politikához, mire alapozva vontad le az a következtetésedet, hogy fideszes vagyok?
2) Az alapján a teljesen semleges hangvételű kérdőmondat alapján miért tartottad indokoltnak részedről ezt a hangnemet (Ne pofázz ....)?
3) Mi az, ami ennyire felzaklatott ebben az egyszerű kérdésben, amit feltettem neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!