Pár hónapja nem vagyok általánosságban túlzottan jól. Mi okozhatja?
Pár hónapja egyszerűen nem vagyok olyan, mint régen. Evés után gyakran fáj a hasam, sokszor félbe kell hagynom az evést hányinger miatt is. De ugyanúgy eszek mint mindig, mindig is jó evő voltam. Rendkívül fáradt vagyok egész nap, nem segít az sem, ha napközben alszok. (kb 8-9 órát szoktam aludni, azért is érzem furának) Este 22 órakor már alig bírok sokszor megmaradni annyira álmos vagyok és ezért a legtöbbször el is alszom akkor. Ezek mellett sokszor szokott hirtelen olyan éhség jelentkezni, mintha már vagy 3 napja nem ettem volna. Ezzel szokott társulni, hogy valamiért csak édességet kívánok. Továbbá, ha valamilyen cukros üdítőt (kólát, jeges teát stb) iszok, akkor 10 (!) percen belül már rohannom kell a mosdóba. Nem gyakran, de előfordult már azért többször, hogy szédültem, ilyenkor éhes is lettem, mindig ettem általában ropit, ettől el is múlt a szédülés és rövid időre az éhségérzet is. Emellett még sokszor alig tudok koncentrálni, gyengének érzem magam.
Gondoltam itt a vércukor leesésére, orvosnak is elmondtam mindent, elküldött egy általános vérvételre, de ott minden jó volt, így a dolgot le is zártuk. Mérnem kellett 1 hétig evés előtt és után 2 órával a cukromat, nem értek annyira hozzá, orvos annyit mondott, hogy kb ugyanott kell lennie, de nem 4 alatt, nekem evés után mindig sokkal lejjebb volt, többször is 4,5 körül, holott evés előtt 5,5 körül. (átlagoltam az értékeket, a legalacsonyabb kereken 4 volt evés után, evés előtt a legmagasabb 6,7)
Én elhiszem az orvosnak, hogy nem vércukor probléma, de sajnos ennél tovább nem jutottunk és határozottan nem vagyok a régi és szeretném kideríteni, hogy mégis mi okozhatja.
Ha valakinek lenne ötlete, hogy ez mi vagy mégis hogyan tovább, azt nagyon megköszönném, mert szerintem az orvos (talán a vírus miatt) nem is nagyon akarja ezt "továbbvinni".
Ide megjegyezném: mindkét nagymamám 2-es típusú cukorbeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!