Covid teszt eredmény mit jelent ebben az esetben?
Novemberben voltam Covid fertőzött, amit nagyon rosszul viseltem, közép-súlyos állapotban voltam. Korábban vásároltam két gyorstesztet (egyiket akkor elhasználtam, és határozottan pozitív volt mindkét csík, azonkívül az orvosok tesztje is pozitív volt ugye), és kíváncsi voltam védett vagyok-e, van-e még a véremben IGG antitest, úgyhogy ma elhasználtam a masodikat.
Az eredmény a képen látható:
Nagyon halvány csík, de az IGM-nél. Akkor most újból megfertőződtem? Vagy ha ilyen halvány a csík, nem számít? Jövő héten veszek egy másikat, de addig is idegesit a dolog.
Az eredmény akkor POZITÍV, ha 2 vagy 3 színes csík jelenik meg a membránon. Egy színes csík a (C) kontroll területen jelenik meg, egy másik pedig az IgG és/vagy az IgM területen, a csíkok intenzitásától függetlenül. A pozitív eredmény (1., 2. vagy 3. eset) azt mutatja, hogy szervezete kapcsolatba került a COVID-19 vírussal, és hogy immunrendszere IgM és/vagy IgG antitestek termelésével reagált.
Én úgy tudom, hogy az IgM-et termeli a szervezeted a fertőzést követően, amely 2-3 hét után eltűnik, és IgG marad hosszútávon.
Igen, én is úgy tudom, mikor beteg voltam mind a 2 helyen markáns csík volt, laborban pedig szám szerint is megmérték az értékeket.
Ezért nem tudom hova tenni, mert az IGG kellene hogy mutassa, ezzel szemben az IGM-nél van egy halvány csík. És november óta már 4 hónap telt el.
Köszi a válaszokat.
#4 és az mitől függ, hogy most - ha így volt - nem lettem megint olyan borzasztó állapotban, mint legutóbb?
Pedig akkor még jobban vigyáztam, folyamatosan szedtem C, D vitaminokat, még az utcán is maszkban voltam, kezem kb megette az alkohol :D mégis letepert. Bár amikor elment a szaglásom, lázam volt és pár nappal később összeestem épp megvolt a mensim is. Lehet ez plusz legyengített. Most sokkal lazábbra vettem és ezekszerint még csak tünetem sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!