Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Most akkor mikor szabadulhatok?

Most akkor mikor szabadulhatok?

Figyelt kérdés
Anyának pozitív volt a tesztje, 17-én, de tünete 13-tol volt, neki onnan számítottak a karantent. Nekem 17-tol volt járványügyi megfigyelés 26ig lett volna. De közben 16-an tapasztaltam köhögést, más panaszom nem volt. 20-an lett egy gyors negatív, majd utána egy PCR pozitív tesztem. Így a tünetektől kezdve 16-tol vagyok karantenban. De most akkor meddig? 25ig? Semmi panaszom nincs, csak néha kohogok...

2021. márc. 23. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hu, szerintem azért változtatgatnak a protokollon, de nekem az összes pozi ismerosomnek a pozitív teszttől számították a 10 nap karantént, akkor is ha már 4-5 napja voltak tünetei...
2021. márc. 23. 21:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, ezt is megértem. Nekünk a tünetektől vették, merthogy anyának is 13-tól már megvolt minden panasza, de a tesztkérés nem ment egyik napról a másikra. És anyának így elvileg már tegnap lejárt, de nem szóltak semmit. Nekem így 25 járna le, de nekem már nincs tünetem, max a 2-3 óránkénti egy-egy köhögés.
2021. márc. 23. 22:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Mármint ez tényleg így van leírva a határozatban is, hogy anyának 13-tól, nekem 16-tól.
2021. márc. 23. 22:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"A beteg legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítandó, közösségbe engedhető."

Nem függ a teszt időpontjától.

forrás: NNK ejárásrend

[link]

2021. márc. 23. 23:33
 5/5 anonim ***** válasza:
És a háziorvost fel kell hívni, ő fog feloldani. Nekem sincs a határozatban a vége dátum (amúgy a teszttől indítottak hiába addigra 6 napja volt tünet.) telefonon mondták, hogy leghamarabb mikor van vége, plusz hívjam a háziorvost. Ő is azt mondta, hogy a 10 nap leteltével beszélünk.
2021. márc. 24. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!