Ez Covid lenne? Telefonáljak az orvosnak?
Kb 10 napja küzdök megfázásos tünetekkel: kezdődött török fájdalommal, hurutos köhögés, orrfolyás majd száraz köhögés. Egész héten kb 37,3 a testhőm. Szagok, ízeket érzek, nem vagyok fáradékony,csak egy tenyérnyi helyen szúr a tüdöm.
Én múlt szombaton lettem beteg, 1 hét múlva férjem elkezdett köhög i (más baja nincs), 2 éves lányom pedig lázas lett és egy kicsit köhög.
Nagyon változékony az időjárás, én megfázásnak tudtam be,mert egyáltalán nem tipikus covid tünetegyüttes, de anyósom elültette a bogarat a fülembe, hogy ez lehet akár covid is.
Mindhárman itthon vagyunk, nem találkozunk szinte senkivel, csak túrázni jártunk el (ebből is gondoltam, hogy megfáztunk)
Nem szívesen zárnám magunkat karanténba vagy nem tartanám fel feleslegesen az orvosom, szerintetek van értelme ezért telefonálni vagy csak mezei nátha?
Telefon a háziorvosnak. Teszt.
(Patikában kapsz gyors tesztet, ha az pozitív, akkor covid. Ha negativ, akkor kétesélyes.)
Vettem ezt a patikai gyorstesztet, de azt írja, hogy a tünetek megjelenésétől számítva legkorábban 14 nap múlva mutat valós eredményt.
Időben még nem tartunk ott, ez még csak a 8.nap.
Ha tesztet kérek, akkor gondolom automatikusan karanténba tesznek, amíg ki nem érkezik a tesztelő csapat. Az mennyi idő?
Nem azért kerülsz karanténba, mert jön a tesztelő csapat, hanem azért, mert covid gyanús vagy. Patikai tesztnek ilyenkor nincs értelme. Nem csak addig, amíg a csapat kiér, hanem 10 napig. Akkor is, ha a teszt negatív.
A tesztet nem te kéred, hanem az orvos.
El kéne olvasi az NNK eljárásrendet. 10 oldal. Nem egy háború és béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!