Érszűkület, idegbecsipodes esetleg rossz vérkeringés?
Sziasztok. 2 nappal ezelőtt munka közben a bal combom zsibbadni kezdett, késszúrás szerű fájdalmat éreztem. Ez sajnos most sem múlt el, ha lábra állok továbbra is szúrásszeru fájdalmat érzek. Ha pihentetem zsibbad vagy pedig érzékelten. Ülni max 15 percig tudok mert szintén zsibbadni kezd, ilyenkor a derekam es a fenekem is elzsibbad (az eset előtt korábban ilyen sosem fordult elő velem)
Annyit még hozzá kell tennem, hogy kb.1 éve nem igazán mozgok és sokat ülök aminek következtében 15 kg felszedtem.Magas vérnyomásom sosem volt, a tegnapi es a mai nap folyamán 130/90 és 128/87 volt a vérnyomásom. A végtagjaim hidegek. 24 éves vagyok
Más tollával ékeskedem, hasonló kérdésre kaptam ezt a választ. Igaza volt:
"Lehet, hogy a testhelyzeted miatt arra az időre romlott a keringés, megfeszültek a szalagok, az ízület, vagy hasonló. Néhány napon belül el kell múlnia a tüneteknek ebben az esetben, de ha nem, szerintem fordulj orvoshoz! Addig is, ha nem fáj nagyon, esetleg próbáld meg tornáztatni, figyeld meg, melyik irányú mozdulatokra érzékeny."
Szóval: néhány nap után rendbejött.
El kéne menni vele orvoshoz. Lehet izom probléma, csigolya probléma, de a tünetek alapján legrosszabb esetben trombózis is.
Ha fáj és tényleg érzéketlen, akkor inkább ne is nagyon terheld addig, amíg orvos nem látta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!