Melyek a legfájdalmasabb betegségek? Egyáltalán van a fájdalomnak valamilyen mértékegysége?
Nekem eddig a csigolyatörés volt a legfájdalmasabb. A vesekövet meg a szívrohamot hallottam még brutálisnak.
Viszont végstádiumban a daganatos betegeknek morfiumot szoktak adni, szóval az lehet a legfájdalmasabb.
Szerintem erre a kérdésre egyértelmű választ nehéz írni, hisz nagyban függ egy betegségnél annak individuális megnyilvánulásától illetve az egyén fájdalomküszöbétől is. Nagyon nehéz összehasonlítani különböző fájdalmakat, hisz ez egy szubjektív érzés, amit amúgy lehet különbőző skálákon mérni. A fájdalomnak mértéke van.
Azért is nehéz még a döntés, mert ugyanaz a betegség sem nyilvánul meg ugyanúgy két különbőző embernél. És kiemelni sem szeretnék egyetlen betegséget sem, mert véleményem szerint egy krónikus betegség is lehet kínzó és társul hozzá óriási lelki teher, de ugyanúgy egy akut sérülés is lehet iszonyatosan fájdalmas és az abból való felépülés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!