Tele van a torkom letapadt váladékkal, mi segíthetne?
2 hónappal ezelőtt mandulagyulladásom volt (azóta érzem ezt a váladékot) és most megint előjött, a mandulám brutálisan nagy és tüszős.
Ezenkívül folyton úgy érzem, hogy tele van az orrom ill. a torkom váladékkal, ami néha feljön krákogással, de egyébként nem. Ez a váladék sárgás-zöldes színű.
Nem köhögök egyáltalán, így a kérdésem az lenne, hogy segíten-e ezen a köptető? Vagy van-e bármiféle ötletetek?
Aha. Én 25 voltam, amikor kivették a mandulámat.
"Évente többször jelentkező, magas lázzal, erős torokfájdalommal járó, a szervezetet megterhelő heveny mandulagyulladások esetén javasolt a torokmandulák eltávolítása. A mandula körül kialakult tályog esetén kötelező a műtét.
A krónikus mandulagyulladás, “gócos” mandula esetén is indokolt a műtét, mind felnőtt és mind gyermekkorban. Ilyen esetben a mandulák fájdalmas gyulladása ritkább vagy egyáltalán nem jellemző, a torokban diszkomfort érzés jelentkezhet. A mandulákban lévő hosszan tartó gyulladás fokozott hajhullást, ízületi panaszokat, bőrkiütést, fáradékonyságot, visszatérő hőemelkedést vagy lázat, kellemetlen leheletet és egyéb szervek (pl. vese, szív) gyulladását okozhatja.
A jelentősen megnagyobbodott torokmandulák szűkíthetik a torkot, mely nyelési és/vagy légzési nehézségeket okozhat és hozzájárulhat a horkolás és az éjszakai légzéskimaradás (obstruktív alvási apnoé szindróma – OSAS) kialakulásához. Ilyen esetben is szükség lehet a torokmandulák eltávolítására.
Az torokmandula műtét után a szervezet továbbra is képes megküzdeni a fertőzésekkel, mivel elegendő mennyiségű nyirokszövet marad a szájüregben és a garatban."
Jaj. :(
Milyen antibiotikumot kaptál 2 hónappal ezelőtt és most először ill. másodszor?
Akkor talán arcüreggyulladásod van? Az ügyeletet kéne felhívni, nekem ők nagyon sokszor és sokat segítettek.
Hogy vagy?
(Lehet, hogy háziorvost kéne váltanod.)
Ma már egy fokkal jobban keltem :)
Fülem fájt, de vettem be fájdalomcsillapítót és most viszonylag jól vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!