Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tele van a torkom letapadt...

Tele van a torkom letapadt váladékkal, mi segíthetne?

Figyelt kérdés

2 hónappal ezelőtt mandulagyulladásom volt (azóta érzem ezt a váladékot) és most megint előjött, a mandulám brutálisan nagy és tüszős.

Ezenkívül folyton úgy érzem, hogy tele van az orrom ill. a torkom váladékkal, ami néha feljön krákogással, de egyébként nem. Ez a váladék sárgás-zöldes színű.

Nem köhögök egyáltalán, így a kérdésem az lenne, hogy segíten-e ezen a köptető? Vagy van-e bármiféle ötletetek?

2021. márc. 18. 00:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Milyen gyakran van tüszős mandulagyulladásod? Mennyi idő után jött vissza a mandulagyulladás? (Kiderül, hogy nagyjából 2 hó, de azért rákérdezek. :) )
2021. márc. 19. 18:08
 12/19 A kérdező kommentje:
19 és ugye két hónappal ezelőtt jött ki először, aztán most újra. A 2 hónappal ezelőtti előtt meg kb. utoljára valamikor általános iskolában lehetett. :)
2021. márc. 19. 18:22
 13/19 anonim ***** válasza:
59%

Aha. Én 25 voltam, amikor kivették a mandulámat.

[link]

"Évente többször jelentkező, magas lázzal, erős torokfájdalommal járó, a szervezetet megterhelő heveny mandulagyulladások esetén javasolt a torokmandulák eltávolítása. A mandula körül kialakult tályog esetén kötelező a műtét.

A krónikus mandulagyulladás, “gócos” mandula esetén is indokolt a műtét, mind felnőtt és mind gyermekkorban. Ilyen esetben a mandulák fájdalmas gyulladása ritkább vagy egyáltalán nem jellemző, a torokban diszkomfort érzés jelentkezhet. A mandulákban lévő hosszan tartó gyulladás fokozott hajhullást, ízületi panaszokat, bőrkiütést, fáradékonyságot, visszatérő hőemelkedést vagy lázat, kellemetlen leheletet és egyéb szervek (pl. vese, szív) gyulladását okozhatja.

A jelentősen megnagyobbodott torokmandulák szűkíthetik a torkot, mely nyelési és/vagy légzési nehézségeket okozhat és hozzájárulhat a horkolás és az éjszakai légzéskimaradás (obstruktív alvási apnoé szindróma – OSAS) kialakulásához. Ilyen esetben is szükség lehet a torokmandulák eltávolítására.

Az torokmandula műtét után a szervezet továbbra is képes megküzdeni a fertőzésekkel, mivel elegendő mennyiségű nyirokszövet marad a szájüregben és a garatban."

2021. márc. 19. 21:00
 14/19 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ma visszamentem az orvosomhoz, hogy nem vagyok jobban erre (a mandulám már nem fáj, de ennyi a változás) be sem hívott még a váróba sem, hanem elküldött hogy ír még egy doboz antibiotikumot és menjek vissza jövőhét pénteken és ezt úgy, hogy 0 ember volt ott. Most így estére megint belázasodtam, fáj a fülem, ill. orrfújásnál úgy érzem, hogy az arcüregemből jön a váladék.
2021. márc. 19. 21:37
 15/19 anonim ***** válasza:

Jaj. :(

Milyen antibiotikumot kaptál 2 hónappal ezelőtt és most először ill. másodszor?

Akkor talán arcüreggyulladásod van? Az ügyeletet kéne felhívni, nekem ők nagyon sokszor és sokat segítettek.

2021. márc. 19. 21:48
 16/19 A kérdező kommentje:
Ezelőttinél Ospen 1 000 000 NE kaptam és azt szedtem 3x1et 8 napig, ennél már 2-3 nap után sokkal jobban voltam és most Fromilid Uno-t szedek 1x1et, ez 7 napos és ebből írt fel még 1 dobozzal, a két eset között még az a különbség, hogy az előzőnél még gyermekorvosnál voltam(ő nagyon alapos volt mindig) és most hét kedden iratkoztam át ide, ő első vizsgálatnál csak belevilágított a torkomba és ennyi.
2021. márc. 19. 22:13
 17/19 anonim ***** válasza:

Hogy vagy?

(Lehet, hogy háziorvost kéne váltanod.)

2021. márc. 20. 09:20
 18/19 A kérdező kommentje:

Ma már egy fokkal jobban keltem :)

Fülem fájt, de vettem be fájdalomcsillapítót és most viszonylag jól vagyok.

2021. márc. 20. 09:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Szuper!!
2021. márc. 20. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!