Miért érzem azt, hogy csurig van a torkom váladékkal, mikor a fül-orr-gégészeten nem látnak semmit és a torokváladék tenyésztés sem mutatott ki semmit?
Figyelt kérdés
Nyelek és érzem, hogy sok, sűrű váladékom van. De már hónapok óta ez van, szedtem ACC-t, suspensio terpini-t, Neocitrant de nem segít semmi. Időnként elmúlik aztán újra előjön. Két fül-orr-gégésznél is voltam, az egyikük allergiára írt fel gyógyszert és spray-t, azt szedem jó ideje, de egyébként nem vizsgált meg egyáltalán... A másik orvos magánorvos volt, ő alaposan megvizsgált, de nem látott semmit és a torokváladék tenyésztésem sem mutatott bakteriális fertőzést. Ma is olyan mintha megfulladnék már tőle, annyira sok váladékot érzek. Lefelé nyelni néha tudom de ha köhögök nem mozdul, szárazon köhögök. Mitől van ez? Szerdán megyek egy arckoponya CT-re, oda tovább küldött az orvos.2021. márc. 6. 19:53
2/3 A kérdező kommentje:
2021. márc. 9. 18:42
3/3 anonim válasza:
A torok attól is irritált lehet, ha túl sokat lélegzel a szádon keresztül. Alvás közben ez gyakran előfordulhat anélkül, hogy észrevennéd - és nappal is attól függően, hogy mennyit mozogsz, kifulladsz-e. Meleg levegőben is hajlamosabbak vagyunk szájon keresztül lélegezni, hogy hűtsük magunk.
Próbálj orrlégzésre váltani, amikor lehet - hátha csökkenti a tüneteket. (Buteyko módszer, Oxigen advantage is erről szól.) Az éjszakai szájlégzés ellen én leragasztott szájjal alszom, de néha így is kinyílik a szám, és olyankor előfordul ez az említett váladékozás. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!