A pánikbetegségre van bármiféle gyógymód?
Van. Röviden: meg kell nyugtatni a feszült idegrendszert. Rövid távú tüneti kezelés: nyugtatók, antidepresszánsok, antipszichotikumok, alkohol. Hosszú távon: sport, jóga, relaxálás, meditálás, kreatív hobbik, kisállatok, gondolkodás átalakítása, kiegyensúlyozott táplálkozás, kellemes- nyugodt elfoglaltságok, idegek megerősítése.
És egy + tipp: ha jön a pánik, akkor csak fizikailag legyêl feszült, de lelkileg nyugodtnak kell maradni. Ez már önmagában enyhíti a rohamot.
Először is köszönöm a válaszokat.
2-es válaszoló, a kérdésedre reagálva; közel egy éve nem volt ilyen gondom, azt hittem túllendültem rajta. Végül most a napokban újra előtört, pedig nem ért semmi váratlan, szokatlan, kellemetlen stb., ami okot adott volna rá. Nekem remegés, zavartság, levegő hiány (levegő kapkodása), szédülés, nyomottság érzete, rosszabb esetben ájulás is (most szerencsére nem) jár vele.
Azt sajnos pontosan nem sikerült megfigyelnem, hogy mi is a kiváltó ok.. a gyakorisága meg kérdőjeles, hiszen egyszer már “abba maradt”. De korábban 2-3 naponta volt, teljesen random helyzetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!