Mekkora esélyem van elkerülni a koronavírust, ha
folyamatosan tömeg közlekedek?
Csak akkor leszel beteg, ha fogékony vagy rá, tehát, gyenge az immunrendszered, gyakran vagy beteg.
2021. márc. 13. 14:31
2/14 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy régen minden sz@rt megkaptam, évente 1x, 2x mindig beteg voltam. Nem is értem, azt nem hiszem, hogy csak úgy átment volna rajtam. Ja, és Budapesti vagyok, tehát a tömött járművek itt alapnak számítanak.
Hidd el még nagyon sokan budapestiek és tömegközlekedéssel járnak, veszélye megvan, hogy elkapod de most ezzel miért kell doglalkozni? Boltban ugyanúgy elkaphatod.
2021. márc. 13. 14:38
Fifty-figty. Hordjál maszkot, s kerüld, hogy rád köhögjenek.
2021. márc. 13. 14:39
2021. márc. 13. 14:42
6/14 A kérdező kommentje:
"Fifty-figty. Hordjál maszkot, s kerüld, hogy rád köhögjenek."
Maszk alap, ugye az kötelező. Nem tudom elkerülni, köhögnek a buszon sokan, mintha tüdőbajosak lennének.
"de most ezzel miért kell doglalkozni? Boltban ugyanúgy elkaphatod."
Csak érdekel, boltba is járok, igazad van, ott is tömeg van.
Én teljesen elbizonytalanodtam a saját tapasztalatom miatt. Nekem egy rokon volt Covidos, a rosszulléte előtti napon nálunk volt, tele is köhögte a lakást, mégsem lett egyikünk sem beteg, se a férjem, se a gyermekem, se én. Kb 7-8 nappal később derült ki, hogy a koronavírust kapta el, mert ennyit kellett várni a tesztre és az eredményre, de azóta sincs semmi bajunk. Szóval én már lassan nem tudom, hogy mit gondoljak. Más meg, aki minden szabályt betart, mindent fertőtlenít, mégis elkapja. :(
2021. márc. 13. 15:19
Lehet, hogy tünetmentesen túlestetek rajta. Ilyen is van.
Az is lehet, hogy amikor nálatok volt még nem volt covidos, csak köhögött.
2021. márc. 13. 16:15
7-es vagyok. És senkit nem fertőztünk meg az ismerőseink közül? Mert pl. édesanyámmnal és a testvérével is találkoztunk, közös megbeszélés szerint nem függesztettük fel a kapcsoalttartást tavaly tavasszal sem.
Másnap már tünetei voltak a rokonomnak, csak a teszt késett, ő nem ment sehova, otthon volt. Túl sok a lehet és a talán, mindenesetre azóta másképp látom már kissé a dolgokat.
2021. márc. 13. 16:20
Konkrétan úgy zajlott, hogy a rokon nálunk volt, este hazament, mi másnap reggel meglátogattuk édesanyámat, s csak a rákövetkező nap tudtuk meg a rokontól, hogy ő már előző nap beteg lett, s a tesztre vár.
2021. márc. 13. 16:23
Kapcsolódó kérdések: