Aki már átesett a koronavíruson, hány éves, volt-e alapbetegsége, milyen tünetei voltak, meddig tartott, maradt-e utána valami?
Novemberben, 38 éves, kezelt magas vérnyomás
Tünetek:
- 3 nap nem-magas láz
- kb egy hét durva fáradtság és szaglás tompulás
- két hét köhögés. Változó, de enyhe légszomj
- utána kb egy hónapig többször, de csak 1-2 órára visszatérő enyhe légszomj és fáradtság
Azóta semmi tünet. EKG, vérkép oké.
26 éves vagyok, nő, Hashimoto (autoimmun pajzsmirigy, nem olyan rossz, mint amilyennek hangzik)
1-1,5 hétig voltam beteg, nathaval kezdődött, erős szemfajas és derékfájás, fejem is hasogatott, ízületi fajdalmain voltak, szaglasom nem volt stb
Egy dolog maradt vissza: a hús illata teljesen megváltozott
November elején estem át rajta.
48F vagyok, nincs alapbetegségem. Két napig voltam lázas, azt gyakorlatilag végigaludtam. Utána már otthon elvoltam. Nem egyenletes folyamat a gyógyulás. A következő 10 napban még két alkalommal volt lázam, akkor ágyba is feküdtem. Reggelenként kicsit köhögtem. Egy hétig nem éreztem ízeket és szagokat. Többször is rám tört erős fejfájás. Ennél nagyobb bajom nem volt.
A vége felé már a kertben tollaslabdáztunk a gyerekekkel, hogy a karantén könnyebben teljen.
33 éves nő, nincs alapbetegségem vagy túlsúlyom. 1 hétig voltam nagyon kimerült, igaz 1 és 3 éves gyerek mellett nem is tudtam rendesen pihenni. Ezalatt 1 nap volt láz, egyébként egyik nap a fejem fájt, másik nap a torkom, hol az orrom folyt és dugult el, esténként száraz köhögés, 1. hét végére szaglásvesztés. 1 héten túl már csak a kis fáradtságérzet és a köhögés maradt, 2 hét után az erőm úgy éreztem visszanyertem. A száraz köhögés megmaradt 5 hétig, nagyon lassan és fokozatosan múlt el, de nem volt légszomjam, inkább volt idegesítő mint aggasztó. Aggódós vagyok úgyhogy én tüdőgyógyász, kardiológia kivizsgáláson és vérvételen is voltam, de nem maradt utána szerencsére semmi, nem is érzek semmi különöset.
Férjem ugyanennyi idős kis túlsúllyal és asztmával, de nála is hasonló lefolyású volt a dolog. Fent említett gyerekeim 1 nap lázzal és egy kis hasmenéssel megúszták.
7
Gondolom a vírustagadók ügyködnek.. ne adja az ég,hogy elkapják és esetleg rosszabbul járjanak. Volt kollégáim átvezénylődtek a covid oszályra mert nem volt nővér,így első kézből tudom,mi megy ott sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!