Migrénre antidepresszáns?
22 éves nő vagyok. Pár napja felírt nekem pár gyógyszert migrénre a háziorvosom: Algopyrin, Divascan, Teperinep, és Apranax.
Nem szoktam marékszámra gyógyszert szedni, általában egy migrénes rohamnál inkább kivárom, míg elmúlik. Sötét szoba, sok folyadék, alvás, ha nagyon rossz akkor fájdalomcsillapító/ görcsoldó, viszont a háziorvosom döntését sem szerettem volna megkérdőjelezni, illetve nem is részletezte mit ír fel, csak a kezembe nyomta a recepteket, illetve egy lapon felírta az adagolást.
Mielőtt kiváltom, gondoltam utánanézek a gyógyszereknek, és feltűnt, hogy a Teperinep egyfajta antidepresszáns. Az is használhat migrén ellen, vagy inkább a bódítást szolgálja? Milyen okból írhatta fel? Soha nem szedtem még, ezért is merült fel a kérdés. Bocsánat, ha evidens, de egyáltalán nem értek a témához, hátha járt valaki hasonlóan.
"hanem a számítógépes szoftver felajánlja (vonatkozó hivatalos orvosi szakmai állásfoglalás alapján) az alkalmazható gyógyszereket)."
Akkor mégis mire a 6 év egyetem? Ezt egy gépkezelő szakmunkás is el tudná végezni. Régen úgy volt, hogy kartonod volt és a doki fejből tudta a gyógyszereket, hogy mit mire kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!