Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez lehet vakbélgyulladás?...

Ez lehet vakbélgyulladás? Esetleg valami más?

Figyelt kérdés

Kb. 2-3 hete érzem, hogy fáj a bal oldalam. Eleinte nem mindig fájt, ha éreztem akkor sem volt vészes. Most viszont egyre rosszabb, már a köldököm körül is görcsösen, szúrósan fáj a hasam, illetve ugye a bal oldalam, de mostmár inkább a köldököm körül érzem elég erősen. Nem mindig van jelen a fájdalom, de ha fáj akkor azt erősen érzem. A jobb oldalon nem teljesen az alhasam, de kb ott IS fájdogál, meg néha a fenekem felett a derekam. Lázam nincs, de étvágyam se nagyon... Nem tudom megmondani hogy mitől fáj és milyen időközönként, mert teljesen random jönnek a görcsölések... Hol sokáig fáj tompán, hol 10 percig görcsösen. Voltam vele 1 hete a háziorvosomnál, azt mondta hogy lehet hasmenésem lesz vagy ilyesmi, és diétázzak néhány napig, de azóta rosszabb, mivel ygakrabban fáj... Kéne aggódnom és mennem ezzel valamerre?

20L

2021. febr. 25. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A vakbélgyulladás jobb oldalon fáj (inkább) (és a gyomor tájáról "vándorol" le odáig). És állandóan fáj, órák alatt alakul ki és fetrengesz tőle magzatpózban, nem hetekig eléldegélsz.

Belgyógyászati okoktól nőgyógyászatin át pszichésig minden oka lehet. De nem valószínű, hogy vakbél.

2021. febr. 25. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkább valami más. Ilyenkor érdemes széntablettát alkalmazni és esetleg valami diétát meg 1 szem Bolus adstringens tablettát. A bélflóra megváltozása (pl. valamilyen vírusfertőzés miatt) okozhat olyan bélhurutot, ami szinte csak hasfájásban nyilvánul meg.
2021. febr. 25. 20:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez csúnyán hangzik sajnos, nincs akkora fosás ami ilyen tüneteket okozna (már hogy az orvosod tanácsára hivatkozzak), ebből újabb vizsgálatok kellenek hogy legyenek így ugye.
2021. febr. 25. 20:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Vesegyulladás.
2021. febr. 25. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is vese volt az első gondolatom a tüneteket olvasva.
2021. febr. 25. 23:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Ó értem... Akkor ma lehet újra meglátogatom a doktornőt. Köszönöm!
2021. febr. 26. 06:20
 7/7 Arya93 ***** válasza:
Kedves kérdező, mi lett az eredmény?
2021. máj. 16. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!