Arra gyanakszom, hogy refluxos vagyok... Orvoshoz még nem mentem de tervezek . Hogy néz ki egy ilyen vizsgálat?
Figyelt kérdés
2021. febr. 6. 19:00
1/6 anonim válasza:
Szia,
A fül-orr-gégésznek elég, hogy belenéz a torkodba, ugyanis a sav károsítja a hámot, a fogzománcot és a doki látja. Nem jár semmilyen fájdalommal. Célszerű lehet hasi ultrahangot csináltatni, hogy a gyomrod is megvizsgálják. Ha indokolt, csak akkor küldenek kellemetlenebb, endoszkópiás vizsgálatra, de az is kibírható. Ne félj, jobb mielőbb a végére járni és kezdeni vele valamit!:)
2/6 A kérdező kommentje:
Milyen az endoszkópiás vizsgálat? Köszönöm a választ
2021. febr. 6. 19:12
3/6 anonim válasza:
A férjemnek annyi volt h elmondta a tüneteit és írtak fel gyógyszert
4/6 anonim válasza:
Nekem se csináltak semmi vizsgálatot csak írtak fel savlekötőt
5/6 anonim válasza:
Nekem csináltak mert percenként rengeteget böfögtem a sav miatt. Illetve akkor is szoktak ha fájdalmaid vannak, vagy bizonyos helyeken nyomásra érzékeny a gyomrod stb. Ennek az az oka mert ilyen tüneteknél mar a fekélyt ki kell zárni. Szerencsere nekem csak egy kisebb felmaródás volt a gyomromban. De hat ezt majd a kezelőorvos eldönti. Engem egyébként altattak mert nem múltam el 18 még akkor. Igazából levezetnek egy kb fel egy centis csövet a torkodon a gyomrodba fújnak bele levegőt, ha kell mintát vesznek. Ezt altalaban felnőttként érzéstelenítővel csináljak. Ennyi van aki nagyon kellemetlenül éli meg de van akinek meg se kottyan. Felesleges ebbe jobban belemenni, majd eldöntik neked mi kell. De javaslom hogy ne csak a gyógyszert szedd mert az hosszútávon sajnos ront a helyzeten. Szigorú diéta kell mellé és ha kellőképpen betartod a diétát akkor a gyógyszert is szepen el lehet hagyni. Szoval a reflux esetén komoly életmódváltás is kell.
6/6 anonim válasza:
Nekem egy gyomortükrözést csináltak.Kicsit fájt, de túléltem:)
kaptam egy gyógyszert, beszedtem és elmúlt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!