Ez asztma lenne?
Figyelt kérdés
Szeva! Már egy jó ideje vannak asztmára utaló jeleim, viszont kíváncsi lennék mások véleményére is. Elég kemény dohányos vagyok már 7-8 éve, napi legalább egy dobozzal szívok, de ez tényleg csak a minimum. A problémáim nagyobbik része csakis reggelente jelentős, ez pedig a felkelés utáni nehézlégzés, tüdő/légcső irritáció nagyobb levegővételkor, enyhe köhögés. Fizikai megterhelés utáni nyugalomban itt-ott sípolok, de ami furcsa, az az, hogy elég hangosan veszem a levegőt. Nyilván az ilyen daganatokat, meg COPD-t kizárom, mivel fiatal vagyok. Eddig azért nem mentem orvoshoz, mert féltem a diagnózistól, meg eléggé elfoglalt is voltam az utóbbi hónapokban.2021. febr. 4. 11:58
1/7 anonim válasza:
Szeva!
Ilyen panaszok mellett, továbbra is folytasd a dohányzást, és kerüld az orvosokat.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, ez a terv! :)
2021. febr. 4. 12:02
3/7 anonim válasza:
Az hogy fiatal vagy nem zárja ki a daganatokat, pár napos csecsemők között is vannak sajnos daganatos betegek.
Ennyi cigi mellett nem kell csodálkozni amúgy, az orvos úgyis azt fogja mondani hogy hagyd abba/csökkentsd de az már csak rajtad múlik. Vizsgálatok viszont tényleg kellenének mert mint mondtam a fiatalság nem zár ki semmit, sem a daganatot, sem a COPD-t , se semmit.
4/7 A kérdező kommentje:
Haha, köszi az értelmes választ! Jövőhéten elugrok a dokihoz, reménykedjünk az asztmában akkor, igaz? :D
2021. febr. 4. 12:14
5/7 anonim válasza:
Helyes :D lehet amúgy hogy még semmi 'csak' a cigi jótékony hatása és csak pár hónap/év múlva alakulna ki bármi is belőle, (mert ha már most ilyen tünetek vannak akkor egy idő után úgyis alakulna jó eséllyel) de ezt így úgyse lehet tudni
6/7 A kérdező kommentje:
22 évesen elég szar szituáció lenne. :) De hát aminek jönnie kell...
2021. febr. 4. 12:22
7/7 anonim válasza:
Az asztmával az nem működik, hogy akkor megyünk orvoshoz, ha ráerünk. Az nem opcionális. 35 éve élek asztmával. Szokj le a dohányzásról és természetesen menj el pulmonológushoz. Most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!