Tüdőemboliát kapott a párom es meghalt. Nem volt vele senki. Ugye az embolia gyorsan öl? Nem voltak fàjdalmai?
Tudoembolianal Gyakori tünet az erős mellkasi fájdalom, nehézlégzés, halalfelem és a verkopes.
Szóval.sajnos lehettek neki. Nagyon sajnálom, nyugodjon békében.
A tüdőembóliának nagyon nehezen felismerhető tünetei vannak már akár hónapokkal a haláleset előtt. Egyre nehezebb lesz a légzés, nagyjából ez az egyetlen igazi tünet. A párod (szörnyűen hangzik, de) megfulladt. A vérrög elzárta a légutait, és egyszer csak nem kapott elég levegőt ahhoz hogy fenntartsa az életfunkcióit. Legfejlebb az élete utolsó 10-30 percében szenvedett, de ennél sokkal fájdalmasabb módokon is meg lehet halni.
Fogadd részvétemet a veszteséged miatt!
#2 vagyok, ez a legnagyobb baj az embóliával. Főleg most azt hiheti bárki hogy Covid, de ezelőtt is megfázás, influenza stb. Orvosok sem gyanakodnak erre a betegségre. A nehézlégzés sajnos 15000 különböző dolog tünete lehet a fertőzéstől kezdve az infarktuson keresztül genetikai hibákig bármi.
Kicsit úgy érzem a mondataid alapján (bocsánat ha tévedek) mintha valamelyest magadat hibáztatnád. Hát kitalálhattad volna hogy embóliája van, igaz.
Ez egyszerűen ilyen; nem megjósolható, nem felismerhető.
Azzal vitatkoznék, hogy nehezen felismerhető. Maximum osszekeverheto a szívinfarktussal.
Úgy gondolom, hogy a pulmonalis arteria elzarodasa elég kifejező tud lenni a szív utoterhelese révén, az ebből kialakulo cor pulmonale miatt. Szerintem a szervezet egész hamar megérzi, hogy a nagy nyomás miatt a myocardium károsodik az arterialis hypoxaemia miatt..
Mindez verkopes, nehézlégzés, magas pulzusszám, szédülés és halalfelem képében. Tényleg nagyon nehezen felismerhető tunetek :D könyörgöm hülyeségeket ne irogassunk már!
Az en nagyapam tudorakos volt, de meg nem rossz stadiumban. Jo volt a kozerzete, csak idojaras-valtozas miatt aznap erezte a szivet. A szokasos csunya kohogesre bement a vecere, es egy masodperc alatt osszeesett.
O egeszen biztos, hogy azonnal meghalt, vagy legalabbis nem kuszkodott, nem szenvedett. A kohogese a szokott volt.
#8 lehet hogy én olvastam rosszul de ha jól emlékszem vérköpést, magas pulzusszámot, szédülést és halálfélelmet mintha nem említett volna a kérdező.
De amúgy a használt szavak alapján te is tisztában vagy azzal amit írsz, szóval ha orvos vagy/lennén és valaki bemegy hozzád nehézlégzéssel te azt mondanád hogy embólia? Ne vicceljünk már. Főleg covid idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!