Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Így mehetek dolgozni, vagy...

Így mehetek dolgozni, vagy inkább maradjak itthon táppénzen egy hétre?

Figyelt kérdés

Tegnap délután elkezdett fájni a torkom. Most is érzem, hogy fáj, illetve kicsit köhögök, lázam nincs. Fáradt is vagyok.

Arra gyanakszom, hogy a heti hajtás és a hosszú ideig hidegben tartózkodás "eredménye" és semmi komolyabb.

Iskolában dolgozom, gyerekekkel, hagyományos oktatási rendben.

Azért dilemmázom, mert nekem az 1 hét kiesés sok volna anyagilag.

2021. jan. 16. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Nézd, sajnos simán lehet covid és most ezért ilyen minimális tünetekkel is ajánlott otthon maradni. Megértem, ha ez neked anyagilag megterhelő és nem szívesen döntenél így, de nem hiába folyik most a csapból is, hogy betegen ne menjen senki dolgozni. Mert bizony a munkahelyen, hiába enyhék a tüneteid, attól még fertőzhetsz, és sajnos lehet, hogy valamelyik gyerek vagy kolléga utána hazaviszi a nyavalyát egy súlyos beteg szülőnek vagy nagyszülőnek.

Amúgy az én nagyanyám is így kezdte, hogy á ő csak kicsit megfázott, átfagyott a buszmegállóban, ez csak egy kis nátha... aztán végigfertőzte a fél családunkat, és a többség ugyan nem lett súlyosan beteg, de anyu egy bő hétig folyamatosan lázas volt, majd a végén kiderült, hogy tüdőgyulladása is van. Szóval most nem jó ötlet ezzel viccelni.

2021. jan. 16. 14:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítő válaszodat.

Igen, éppen azért dilemmázom, mert anyagilag most megterhelő lenne akár egy hét kiesés is.

Ugyanakkor azt se akarom, hogy felelőtlenségből másokat (is) kitegyek a fertőzésveszélynek, ha nem sima megfázásról van szó.

De ilyenkor január-február időszakban szinte mindig vagy megfázom, amivel hetekig is kínlódok (nem fertőzve, mert sima megfázás), vagy influenzás vagyok (csak akkor lázam is szokott lenni).

Ezért vagyok dilemmában.

Most ebben az időszakban elég felhívni a háziorvost telefonon és jelezni, hogy fáj a torkom és köhögök, azért kérem, hogy inkább vegyen táppénzre?

(Ő tudja, hogy iskolában dolgozom, gyerekekkel, napi szinten, naponta több osztályban is.)

2021. jan. 16. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg igen, telefonon is elég megbeszélned ezt a háziorvossal, de ha nem, akkor majd telefonon megmondja, mit tegyél :-) És szép tőled, ha bevállalod az anyagi áldozatot azért, nehogy másokat kockáztass.
2021. jan. 16. 15:35
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Maradj otthon! A lányaim 3x küldték haza a suliból 10 napra, mert elköhintették magukat, akkor az a minimum, hogy te is otthon maradsz 10 napot! Sőt, azt szajkózzátok szeptember óta, hogy ne vigyük be a gyereket semmi tünettel, akkor nem is értem, hogy felmerült benned ez a kérdés! Hidd el, hogy minket is megviselt anyagilag! Megköszönném, ha otthon maradnál!

Üdv egy kórházi dolgozó

2021. jan. 16. 16:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az összes eddigi választ.

Azt is köszönöm, hogy nem megy részetekről az oltogatás, hanem normálisan válaszol mindenki.

A "10 nap" az most "10 munkanapként" (= 2 hét) értendő, vagy 10 nap, mindegy, hogy esik bele hétvége, ha hétfőn betelefonálok a háziorvosnak?

2021. jan. 16. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:
10 napba a hétvége is beleszámít.
2021. jan. 16. 17:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!